Nogomet

Freestyle nogomet protiv gravitacije

Sportnet • četvrtak, 21.08.2008.
Freestyle nogomet protiv gravitacije

Tisuće freestyle nogometaša, četrdeset i devet zemalja i jedan junak koji nosi nade jedne cijele nacije. Od 16. – 18. studenog svjetska freestyle nogometna elita okupit će se u Sao Paulu (BRA) kako bi okrunili najboljeg freestyle nogometaša na planeti uz dašak pravog južnoameričkog štiha.

Zemlja iz koje dolaze Pelé i Romário, Ronaldo i Rivaldo, Ronaldinho i Kaká, poznata kao "zemlja nogometa", idealna je lokacija za ovo jedinstveno natjecanje na kojem će se pokazati najbolji freestyleri na svijetu. Pozornica će biti postavljena unutar kompleksa povijesnog Pacaembu stadiona u Sao Paulu na kojem su se održavale utakmice Svjetskog kupa FIFA 1950., a sada je domaći teren klubu Corinthians, jednom od najpopularnijih brazilskih klubova.

Pravila Red Bull Street Stylea su lagana poput 3-2-1: tri minute, dva natjecatelja i jedna lopta na borilištu na kojem se demonstriraju sposobnost kontrole lopte, vještina i stil. Format je jednostavan: u svakom ‘dvoboju’ dva se natjecatelja bore jedan protiv drugoga. Svakih 20 sekundi izmjenjuju loptu koristeći to vrijeme da pokažu najbolje umjetničke pokrete uz zvukove breakdance i hip hop glazbe. U finalu će suci procijeniti izvedbu u te tri minute na temelju faktora kontrole, kreativnosti i stila.

Pobjednik napreduje u sljedeću rundu. Granice ne postoje – osim standardne zabrane da se koriste ruke i uvjeta da lopta i natjecatelj ostanu unutar natjecateljskog područja.

U Hrvatskoj će se kvalifikacije održati 29.08. u Vertigo baru. 30.08. slijedi finale, a najbolji natjecatelji demonstrirat će svoje sposobnosti na krovu hotela Antunović.

Više informacija i novosti na: www.redbullstreetstyle.com.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!