Nogomet

"Messi nas je terorizirao"

Zoran Zdelar • subota, 23.08.2008.
"Messi nas je terorizirao"
Foto: EPA

U olimpijskom nogometnom finalu uspješnija je bila Argentina zahvaljujući pogotku Angela Di Maria. Nakon bitne utakmice osjećaji su podijeljeni, a Nigerijci žale za svojim propuštenim prilikama...

Nigerijski nogometni izbornik Samson Siasia osvojio je drugo srebrno odličje u povijesti Nigerijskog nogometnog saveza i unatoč porazu može biti zadovoljan igrom svojih reprezentativaca koji su također imali svoje prilike, koje ipak nisu uspjeli iskoristiti. Nije mu teško bilo izdvojiti najboljeg nogometaša iz redova Argentine. Nije to strijelac pobjedonosnog pogotka Angel Di Maria, već veznjak Lionel Messi, koji s Aguerom čini odličan tandem.

"Messi je terorizirao danas naše braniče, ali on to radi svim momčadima protiv kojih igra. Ovog puta nije zabio, ali je zato kreirao velik broj prilika. Zato su oni dobili zlato, a nama je ostalo srebro kojim smo razočarani. Imali smo mnogo svojih prilika, no nismo se ni mogli nadati zlatu bez postignutog pogotka", rekao je Siasia.

Barcelonin veznjak Messi nije previše oduševljen igrom svoje reprezentacije, vjerojatno prvenstveno iz razloga što im je i Nigerija stvorila dosta neprilika. "Danas nismo prikazali savršenu igru, ali došli smo do pobjede i ona nam je donijela zlato. Činjenica da smo bili u olimpijskom selu i upoznali brojne poznate sportaše je iskustvo koje nitko od nas neće tako brzo zaboraviti", rekao je Messi, koji je Nigeriju srušio s dva pogotka iz penala i u finalu Svjetskog prvenstva U20 prije tri godine.

Argentinski izbornik Sergio Batista vjeruje da je ova pobjeda vrlo važna i za budućnost seniorske reprezentacije... "Uvjeren sam da će ova pobjeda mnogo pomoći Argentini na putu do plasmana na Svjetsko prvenstvo 2010. godine. Jedan od mojih glavnih zadataka je i priprema igrača za A reprezentaciju. Trenutno smo vrlo zadovoljni napretkom igrača u mladoj reprezentaciji, a ja sam zahvalan svima koji su vjerovali u mene", kazao je Batista.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!