Ostali sportovi

Perrson nije mogao

Goran Tomičić • subota, 23.08.2008.
Perrson nije mogao
Foto: EPA

I u muškom dijelu pojedinačnog stolnoteniskog turnira sve medalje ostaju u Kini. Ma Lin je u finalu nadigrao Wan Haoa, a Wang Liqin je pobjedom protiv Perssona osvojio broncu...

Ma Lin - Wang Hao 4:1 (11:9, 11:9, 6:11, 11:7, 11:9)

Zanimljivo je bilo kinesko finale, a Ma Lin je bio mnogo bolji suparnik. Wang Hao je u prvom setu izjednačio na 4:4, ali je odmah izgubio servis. Tu prednost Ma Lin nije mogao ispustiti i kod 10:6 je iskoristio set loptu. U drugom setu je Ma Lin agresivnom igrom izborio vodstvo 5:1, koje je rutinski održavao.

U trećem setu se Wang Hao ipak vratio. Mirno je koristio servise za kontrolu igre do 8:6, kad je na protivnikov servis osvojio dva poena i iskoristio prvu set loptu. Iznimno dramatičan je bio četvrti set. Wang Hao je vodio 7:5, no tada je Ma Lin napravio seriju 6:0 za vodstvo 3:1 u setovima. U posljednjem setu je Ma Lin rutinski kontrolirao igru za potvrdu zlata.

Wang Liqin - Jorgen Persson 4:0 (13:11, 11:2, 11:5, 11:9)

Jedini europski adut u borbi za medalje ostao je legendarni Šveđanin Jorgen Persson, koji ipak nije mogao protiv Kineza. Dvoboj za broncu trajao je 33 minute. Prvi set je bio dramatična izmjena poena u kojoj je Šveđanin bio bolji do 9:7, ali je Wang Liqin ipak izjednačio i izborio pobjedu 13:11.

Kinez se u drugom setu za tri minute prošetao do 11:2. Mnogo neizvjesnosti nije bilo niti u trećem setu, gdje je Persson ostao na pet poena. U četvrtom setu je Šveđanin vodio 4:2, ali je Wang Liqin izjednačio i do 9:9 se igralo poen za poen, kada je Kinez potvrdio broncu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!