Ostali sportovi

Ganuta Blanka otputovala u Zürich

Maja Giljanović • četvrtak, 28.08.2008.
Ganuta Blanka otputovala u Zürich

Toplo dočekana od svojih sugrađana među kojima i gradskim poglavarima predvođenima gradonačelnikom Ivanom Kuretom i velikom većinom od 67 dosadašnjih splitskih olimpijskih medalja, srebrna iz Pekinga Blanka Vlašić ranojutarnjim je letom krenula vratiti prirodnu ravnotežu u visu - osvojiti Zürich - peti od šest mitinga "Zlatne lige"...

Blanku Vlašić sutra na legendarnom Letzigrundu u 20 sati (izravni je prijenos na Drugom programu HTV-a) očekuje novi izazov - još umornu i fizički i psihički nakon srebra vrijednih skokova u Pekingu i 28 sati puta natrag u Split, čekaju je na predzadnjoj stanici "Zlatne lige" u prvom redu olimpijska pobjednica Tia Hellebaut, brončana iz Pekinga i viceprvakinja svijeta Ana Čičerova i bivša olimpijska pobjednica Jelena Šlesarenko, ali predati se neće ni Ariane Friedrich, Ruth Beitia, Emma Green, Vita Palamar, Chaunte Howard, Svetlana Školina i Antonia Stergiou.

Svjetska je prvakinja lani u sličnoj situaciji uvjerljivo slavila - 2007. samo tri dana nakon osvajanja titule u Osaki Splićanka je, naime, preskočivši 204cm (napadala je s 210 i svjetski rekord Štefke Kostadinove) izjednačila rekord mitinga ispred Jelene Šlesarenko (201) i Jekaterine Savčenko (198).

Ovog puta 24-godišnjakinja - pobjednica u Berlinu (203), Oslu (204), Rimu (200) i Parizu (201) traži peti od šest trijumfa prije posljednjeg u Brüxellesu 5. rujna: Blanki društvo čini ove sezone neprikosnovena na 800 metara, novookrunjena olimpijska pobjednica (s novim svjetskim juniorskim rekordom), Kenijka Pamela Jelimo - pobijede li obje na svih šest mitinga dijele milijunski jack-pot.

Vis će na züriškom Weltklasseu s devet najboljih od 12 iz finala u Pekingu i našom Blankom koja kreće po novi niz nakon što joj je Hellebaut prekinula 14 mjeseci dugu seriju od 34 uzastopne pobjede biti među highlightsima večeri, ali vrijedi istaknuti da će se mjesecima unaprijed rasprodanim tribinama (26.000) predstaviti čak 14 olimpijskih pobjednika.

Redom su to veličanstveni na 100 i 200 metara Usain Bolt (trči 100-tku), Jelena Isinbajeva (505 s motkom), Kenenisa Bekele (trči 5000, a na OI je osvojio i 10.000), Dayron Robles (110 s preponama), Angelo Taylor (400 s preponama), Andreas Thorkildsen (olimpijski rekorder u koplju), Nancy Lagat (1500), Dawn Harper (100 s prponama), LaShawn Merritt (400), Rashid Ramzi (1500 metara).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!