Nogomet

Lippi: "Totti se neće reaktivirati"

Antonija Pavlić • četvrtak, 28.08.2008.
Lippi: "Totti se neće reaktivirati"
Foto: EPA

Novi/stari izbornik talijanske reprezentacije Marcello Lippi, odgovorio je na novinarske prijedloge da u reprezentaciju ponovno pozove Francesca Tottija, kapetana Rome koji se umirovio od reprezentativnog dresa nakon osvojenog zlata na SP-u 2006.

Lippijev odlazak s klupe Azzura ponukao je i Tottija da nakon osam godina ostavi po strani dres nacionalne vrste i u smiraj se karijere potpuno posveti Romi, klubu koji ga je naučio nogometu, i u kojem je od malih nogu, od 1989. godine. 58 nastupa u plavom dresu okrunio je s 9 pogodaka, te sudjelovao u pohodima na naslov svjetskog prvaka 2006., i osvajanju drugog mjesta na Europskom prvenstvo 2000. u Belgiji i Nizozemskoj.

U dresu je mlade reprezentacije osvojio dva trofeja, oba puta na europskim prvenstvima, 1995. je bio drugi, a godinu kasnije prvi. S individualnim je nagradama počeo 1997., proglašen je najboljim mladim igračem Serie A, isto je ponovio i sljedeće godine, a dvije godine kasnije je već pokazao kako će igrati važnu ulogu u talijanskom nogometu, osvojivši nagradu za najboljeg igrača Prve lige 2000. i 2003.

Talijanski nogometaš godine bio je od 2000. do 2004, zatim je dvije godine "pauzirao" od nagrada, da bi se titulom najboljega okitio ponovno 2007. Veći je dio prošle sezone proveo na rehabilitaciji zbog ozljede, od koje se vratio početkom godine.

U Romi, gdje je potukao sve rekorde; u broju postignutih zgoditaka (165)i broju nastupa (395), u statusu je božanstva, kapetansko će mjesto zasigurno biti nedodirljivo sve do konačnog nogometnog umirovljenja.

"Mislim da se Francesco neće reaktivirati. Vrlo je ozbiljna osoba i sigurno to neće učiniti. Uvijek samo govorio da su Totti i Nesta vrlo ozbiljni ljudi. Kada su rekli zbogom reprezentaciji, rekli su to zauvijek i neće mijenjati odluku. Mislim da je vrijeme da te odluke prihvatimo i da se s njima pomirimo, ne trebamo od njih tražiti ponovno dokazivanje."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!