Nogomet

"Jednostavno su bolji"

Bernard Jurišić • petak, 29.08.2008.
"Jednostavno su bolji"
Foto: Bruno Karadža

Hajdukov trener Goran Vučević priznao je da je Hajduk danas jednostavno lošija momčad od Deportiva. Pola sata funkcionirala je Hajdukova igra, ulijevala nadu da se može, no ostalih sat vremena Španjolci su pokazali da imaju kvalitetu više...

Hajdukov trener nije tražio velika opravdanja ili objašnjenja nakon poraza od Deportiva. "Evidentna je razlika u kvaliteti. Prvih 30 minuta odigrali smo jako dobro, međutim parirati Deportivu svih 90 minuta na takav način očito je bilo nemoguće. Zaslužena pobjeda Deportiva, nakon isključenja Andrića praktično je sve bilo gotovo."

Prvih pola sata Hajduk je izgledao dobro. "Utakmica se igra 90 minuta, ne 30. Da smo postigli gol u tih prvih pola sata, možda bi se imali čemu nadati u drugom dijelu. Gol koji smo primili na kraju prvog poluvremena je neshvatljiv, tri naša igrača ispala su dosta naivno. To je po meni glavni razlog da u drugi dio uđemo s više rizika, no počeli smo srljati, nismo imali tečnosti, a i teren je bio težak."

Ipak, razočaranje Vučević nije skrivao. "Razočaran jesam, logično je da jesam. Nadali smo se iznenađenju, pripremili smo se, imali pun stadion, no ovo je realnost i to moramo prihvatiti. Pitanje je koliko je limit ove momčadi, mi ćemo učiniti sve da izvučeno maksimum iz ovoga što imamo na raspolaganju. Već u nedjelju nas čeka težak susret u Osijeku."

Koliko ste zadovoljni učinkom Jurice Buljata na desnom boku? "Zamjena na poluvremenu dosta govori. Nažalost na tom mjestu nismo imali nekog drugog igrača i morali smo se krpati s nekim, a jedino je Jurica Buljat imao tu brzinu i igrao je nešto slično."

Deportivo nije pokazao neku veliku klasu, ali razlika u odnosu na ono što Hajduk danas može pružiti u 90 minuta je očigledna. "Deportivo me nije iznenadio, znao sam da je to odlična momčad. Želio sam da sve tri naše linije budu strpljive i koncentrirane, međutim realnost je da je Deportivo bolji i danas je to pokazao."

Još jednu razočaravajuću predstavu pružio je najskuplji igrač Hajduka ovog ljeta, Senijad Ibričić. "Došao je jako umoran s reprezentativne utakmice, prešutio je i virozu, a na zadnjim treninzima je bio totalno nemoćan. Od njega se očekuje više."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!