Ostali sportovi

Zvijezde iz Pekinga na Hanžeku

Maja Giljanović • subota, 30.08.2008.
Zvijezde iz Pekinga na Hanžeku

9. rujna na stadionu "Mladosti" na Savi održava se 58. Memorijalni Hanžek - 11., pak, u elitnom društvu IAAF-ovih mitinga - a svoj je dolazak zasad potvrdilo četvero olimpijskih pobjednika s netom okončanih OI...

Menadžer Zagreb Grand Prixa Harald Edletzberger nije izgleda u Pekingu uživao turistički i navijački: upravo suprotno, menadžer naše svjetske prvakinje Blanke Vlašić izlobirao je zasad imena poput Primož Kozmusa (kladivo), Veronice Campbell-Brown (100m), Aksane Mjankove (kladivo) i Stephanie Brown-Trafton (disk). Svi su oni redom - i Slovenac odnosno i Jamajčanka (na 200m), Bjeloruskinja te Amerikanka - osvajači naslova olimpijskih pobjednika.

Prva zvijezda je mitinga, međutim, olimpijsko srebro iz Pekinga - Blanka, a po iskupljenje će, kaže, Ivana Brkljačić.

U tradicionalno jednoj od najjačih disciplina Hanžekovićevog memorijala 16. s OI Brkljačić će morati protiv same sebe, ali i olimpijske pobjednice Mjankove (76.34cm novi su olimpijski rekord). Iz Budimpešte poručuje: "Imam obavezu pokazati se domaćoj publici u najboljem mogućem svjetlu i što prije se barem dijelom iskupiti za katastrofu u Pekingu".

Harry Edletzberger još računa na olimpijce nam Sanju Gavrilović, Veru Begić, Vanju Perišić, Nikolinu Horvat, Andrasa Haklitsa, Martina Marića, Nedžada Mulabegovića i Juricu Gabušića, a Velimir Bašić, direktor Hanžeka koji se inače održava u organizaciji Zagrebačkog sportskog saveza, a pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, očekuje još kojeg olimpijskog pobjednika odnosno "po diciplinama po četiri iz svjetskog Topa 30 i još četiri iz Topa 40".

Lani je u memorijalnoj utrci Borisa Hanžekovića na 110 s preponama slavio Dayron Robles (13.35) - je li svjetski rekorder i olimpijski pobjednik ove godine povećao apetite?

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!