arhiva

Ne može mi Hajduk ništa

Dario Dodić • nedjelja, 31.08.2008.
Ne može mi Hajduk ništa
Foto: Bruno Karadža

Lako je udarati čovjeka na podu, sprdati se s nekim tko ne može utakmicu Hajduka točno prognozirati da mu život ovisi o tome. Ali baš kao i Rocky protiv Dolpha Lundgrena, ni ja ne odustajem tako lako...

Prošlo kolo bilo je za mene katastrofalno. Dobro, prosjek od 50% pogođenih pickova nije loš, ali ljepše je kada se sve pogodi. Što reći, protiv Zadra me potopi Bole Balaban, stvarno me neće. Hajduk? Hajduk je Hajduk, tu nema pameti, možda jednom slučajno okinem i pogodim, možda već u ovom kolu. Croatia Sesvete? Zubak me sigurno proklinje, otkad sam ih počeo favorizirati ne ide im baš. Mislim, ono, kužite, Rijeka ih je dobila, to je stvarno sramota.

Ovaj vikend je drugačiji, osjeća se nešto u zraku, idem na 5/6, ma pogodit ću i Hajduk, nema mi druge. Jeste li spremni na jedinu pravu prognozu HNL-a, jedinu koja vam vjerojatno neće donijeti previše love?

Osijek - Hajduk 1
Bla bla veliki uspjeh uopće igrati protiv Deportiva. Bla bla ova će momčad biti velika. Mo'š si mislit'. Koliko loši možete biti kada ispadnete od Deportiva koji odmara igrače? Jeste li vi uopće vidjeli koliko je slab taj Deportivo? Od 1993. ih Real Madrid nije pobijedio u La Coruni, ali danas tipujem na Real jer ovaj Deportivo je jednostavno smiješan. Kakve to veze ima s ovom utakmicom? Pa nema, ali moram se malo praviti pametan. Osječani su mi jedna od dražih momčadi u HNL-u, mislim da igraju više nego solidno, bit će kvalitetan suparnik, pogotovo u Gradskom vrtu. Stoga tipujem na moje Sportnet Manager kompiće, Skendera, Babića i Smoju.

Šibenik - Zagreb 1
Stvarno je teško iz tjedna u tjedan smišljati nova objašnjenja za iste ekipe. Šibenik marljivo skuplja bodove kod kuće (počet će, evo sada), svakako su stoga favorit i protiv Zagreba. No, Zagreb je očito nepredvidljiv, ne bi me čudilo da ovo dobiju 0:3. Činjenica da me ne bi čudilo ne znači da sam toliko lud pa da tipujem na nešto takvo. Mojih pet lipa ide na pobjedu Šibenčana, makar ostao bez tih pet lipa. Mislim da je dobra oklada u ovom slučaju i na više od 2.5 gola. Normalni se pitaju zašto to s obzirom da je Šibenik kod kuće imao sve "undere", a Zagreb tek jedan "over" u gostima, u prvom kolu protiv Varteksa. Međusobni ogledi vode nas u daleku 2002. kada je u Šibeniku bilo 3:0. "Logika" nalaže više golova, ne pitajte me zašto, tko to zna.

Dinamo - Varteks 1
Nema smisla praviti se pametan protiv Dinama jer to očito baš nije pametno. Modri uopće ne impresioniraju u zadnje vrijeme, ali i takva igra očito je previše za ostale HNL momčadi. Dakle jedinica bez previše razmišljanja, možda ne bi bilo loše igrati i više golova jer Varteks nikada nije došao braniti nulu u Maksimir.

Inter - Zadar X
U tri sekunde sam u glavi zamislio sva tri moguća ishoda ove utakmice. Evo, sad mi je pao napamet i prekid, ne znam zbog čega, ali čisto da pokrijem sve opcije. Inter je Inter, izgubili su već dobiveno protiv Cibalije. Zadar je Zadar, izgubili su veliko vodstvo protiv Dinama. Utakmica počinje s 0:0 pa ću zato odigrati X, od prve minute imat ću pogodak u džepu, dok ne počnu pljuštati golovi...

Croatia Sesvete - Cibalia 1
Nadam se da se svekoliko pučanstvo Sesveta ne ljuti na mene što tipujem na njihove ljubimce. Neću ih začarati, ureći i zeznuti. Cibalia je doma od Intera koji je igrao s igračem manje primila tri gola. Tri gola! Croatia Sesvete sigurno neće od Cibalije primiti četiri komada, a možda nešto i zabiju. Koeficijent je odličan, ovo mi je zicer dana, još da Croatia ima i svoj stadion, gdje bi im bio kraj...

Rijeka - Slaven Belupo X2
Muko moja molim te nađi nekoga drugoga koga ćeš malo gnjaviti. Uvijek sam volio Rijeku kao grad, ali njihov nogometni prvoligaš na želudac mi sjeda kao i kombinacija jogurta, kave i zelenih šljiva. Slaven je impresionirao protiv Arisa, moral je visok, vjerujem da će zaboraviti na umor i sa samo jednim ciljem doći u Rijeku - po tri boda. Neću ići toliko daleko i tvrditi da sam uvjeren u pobjedu Slavena, ali X2 mi ne djeluje nimalo loše. Riječani razuvjerite me.

Valjda ću barem tri utakmice pogoditi, pitanje je kako odabrati dobitne? Jedno od pravila je ne igraj ono što igraju svi drugi. Danas mi je takav par Croatia Sesvete. Ali, već smo utvrdili da pametan nisam, zato ću na svojim listićima svakako forsirati Croatiju. Budite pametni, zaboravite sve što ste pročitali ovdje i zaradite koju kunu da s djevojkama ne morate dijeliti kokice u kinu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

arhivaPick na pojilu

Pročitaj više

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!