Nogomet

Croatia Cleveland osvojila turnir

Zoran Zdelar • petak, 05.09.2008.
Croatia Cleveland osvojila turnir

U Kanadi je proteklog vikenda održan 45. Hrvatski nacionalni nogometni turnir Sjeverne Amerike. Na turniru, ali i druženju hrvatskih iseljenika, okupili su se i ovog puta svi nogometni klubovi s tog područja, a najboljim su se pokazali nogometaši Croatia Clevelanda...

Hrvatski nacionalni turnir Sjeverne Amerike na kojem se okupljaju sve nogometne momčadi s tog područja još je odavno postao dio tradicije s obzirom da je ovo bio 45. put da se turnir održava. Nogometni klubovi hrvatskih iseljenika okupili su se u kanadskom gradu Londonu proteklog vikenda.

Na turniru se ove godine okupilo čak 23 nogometne momčadi: Adria Sudbury, Cleveland Dragovoljac, Croatia Cleveland, Croatia Hamilton, Croatia London, Croatia Norval, Croatia Sault St. Marie, Croatia New York, Croatia Toronto, Croatia Windsor, Dalmacija Streetsville, Hrvat Chicago, Hrvat Kitchner, Hrvat St. Catherine’s, Hrvat Oakville, Hrvatski Orlovi Milwaukee, Jadran Chicago CBP, Jadran Ottawa, Karlovac Velebit, Livno Oakville, Polet New York, Zrinski Chicago, Zagreb Toronto.

U finalu su se najboljim pokazali nogometaši Croatia Clevelanda, koji su slavili minimalnim rezultatom protiv Croatia Toronto, a pobjedonosni pogodak postigao je u 83. minuti Danny Bartulovic. "Bronca" je pripala domaćinu – Croatia London bila je bolja od Zrinski Chicago rezultatom 3:0.

Ovo je prvi naslov od 1991. godine za za HNNK Croatia Cleveland. Klub igra u "Lake Erie League" i osvojio je 13 uzastopnih titula u državi Ohio. Croatia Cleveland je najuspješniji nogometni klub u državi Ohio, a ovu će titulu iduće godine braniti kao domaćin turnira.

Titula najboljeg nogometaša i najboljeg vratara turnira otišla je u redove pobjedničke momčadi. Najboljim igračem proglašen je John Valentic, koji je ujedno i kapetan Croatia Clevelanda, a nagradu za najboljeg vratara je dobio Josip Novkovic.

Četvrtfinale
Croatia Cleveland - Jadran Chicago CBP 2:1
Croatia London - Polet New York 3:0
Zrinski Chicago - Hrvatski Orlovi Milwaukee 0:0 (5:4 11m)
Croatia Toronto - Hrvat Chicago 0:0 (3:0 11m)

Polufinale
Croatia Cleveland - Croatia London 1:0
Croatia Toronto - Zrinski Chicago 3:1

Utakmica za 3. mjesto:
Croatia London – Zrinski Chicago 3:0

Finale
Croatia Cleveland - Croatia Toronto 1:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!