Nogomet

Blažević se nada Spahiću

Mihaela Bradovski • utorak, 09.09.2008.
Blažević se nada Spahiću
Foto: Sandro Donda

Za Miroslavom Blaževićem i nogometnom reprezentacijom Bosne i Hercegovine težak je susret sa aktualnim europskim prvakom Španjolskom. "Ljiljani" su poraženi s minimalnih 1:0 i iako Blažević upozorava na opasnost zvana Estonija, dodatni optimizam dolazi s mogućim nastupom kapetana Emira Spahića...

Izbornik BiH Miroslav Blažević danas je objavio sastav koji će se sutra suprotstaviti reprezentaciji Estonije. Jedini je upitnik vezan za kapetana Emira Spahića, no i po tom pitanju stvari idu na bolje. "Oko Spahića se još uvijek dvoumim. Svi znamo koliko nam je bitan njegov nastup, s njim u obrambenom redu imamo sigurnost zbog koje se lakše krećemo prema naprijed. Prema mom mišljenju, kojeg sam stekao na jučerašnjem treningu on ipak neće moći. Iako, naš me ortoped uvjerava kako će kapetan biti spreman. To misli i sam Spahić, njegova želja za nastupom, iako je ozlijeđen, zaslužuje samo pohvale i komplimente."

SPAHIĆ IZDRŽAO TRENING

Kapetan nogometne reprezentacije BiH Emir Spahić vježbao je punim intenzitetom na posljednjem treningu pred sutrašnji dvoboj s Estonijom. "Dobio sam dopuštenje svog kluba da mogu primiti injekciju pa je vrlo vjerojatno da ću sutra zaigrati na Bilinom polju. Pod blokadom, naravno."

Ako Spahić i neće moći Blažević ima spremnu alternativu. "Na golu će stajati Hasagić, a u zadnjoj će liniji zaigrati Berberović, Nadarević i Damjanović ili Radeljić umjesto Spahića. Po bokovima će probijati Vladavić i Salihović, vezni će red činiti Muratović, Misimović i Rahimić, a u špici napada svoje mjesto imaju Muslimović i Džeko."

O Estoncima Blažević govori biranim riječima, navijače poziva u što većem broju, ali im ne obećava sigurna tri boda. "Proučili smo Estoniji i tvrdim da ne postoji više formula po kojima je možemo dobiti. Pobjeda nam je imperativ, ali nikako ne smijemo u silnoj želji zaboraviti na obrambene zadatke. Moramo biti najbolji jer se u protivnom bojim kako nećemo ostvariti cilj, a to je jedino i samo pobjeda. Da bi sutra taktički nadmudrili protivnika moramo biti odlučni, staloženi, moramo biti savršeni. Ne želim biti neozbiljan i poručiti navijačima da ćemo sigurno pobjediti. Ono što ipak mogu obećati da ćemo se lavovski boriti i njihova bi nam potpora mogla biti presudan faktor."

BiH reprezentativci u Zenicu putuju sutra neposredno prije utakmice. Susret se igra na Bilinom polju s početkom u 20.15. Sa Spahićem ili bez njega...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!