Nogomet

"Walcottov bljesak je iznimka"

Zoran Zdelar • četvrtak, 11.09.2008.
"Walcottov bljesak je iznimka"
Foto: Davor Sajko

Trener koji je "stvorio" Thea Walcotta, Arsene Wenger, poziva navijače i medije da ne očekuju od 19-godišnjaka i u idućim utakmicama sličan učinak...

Arsenalov trener Arsene Wenger također je iznimno zadovoljan načinom na koji je Theo Walcott odigrao protiv Hrvatske s obzirom da on njegov talent razvija već neko vrijeme. No, pozvao je navijače i medije da ipak ne očekuju previše od njega u idućim nastupima da te su njegova tri maksimirska pogotka bila "slučajnost".

Daleko od toga da Wenger ne vjeruje u jednu od svojih najmlađih zvijezda, već ne želi veliki pritisak javnosti na nogometašu pred kojim je još vrlo dug put. "Ono što se dogodilo u Zagrebu treba smatrati iznimkom. Čak i za nogometaše puno starije od njega je iznimno rijetko da zabiju tri pogotka na jednoj utakmici. No, vrlo je dobro što Fabio Capello ima u njega mnogo povjerenja i lijepo je vidjeti Thea kako s 19 godina igra na toj razini", kazao je Wenger.

Francuski strateg prepoznao je talent mladog Walcotta još dok je imao 16 godina i doveo ga je u siječnju 2006. godine na Highbury za odštetu koja je bila čak nešto malo viša od šest milijuna eura, što je, složit ćete se, za 16-godišnjeg nogometaša iznimno visoko odšteta.

"Za mene je važno da se Walcott nastavi razvijati kao timski igrač. On je sad sa svojih 19 godina još uvijek dječak i nadolazeće su godine za njega najvažnije kad je u pitanju razvoj nogometnih vještina", smatra Wenger.

Novinari nisu propustili ni pitati Wengera koliko još prostora za razvoj Walcott uopće ima. "Nećemo postavljati granice razvoja nijednom čovjeku. Jednom kad netko ima talent, ovisi samo o njemu i njegovoj pameti koliko će ga razviti. Walcott je odlučan razviti svoj talent, vrlo dobro izbalansiran i u potpunosti "na zemlji" te sam vrlo optimističan što se toga tiče", zaključio je Arsenalov dugogodišnji strateg.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!