arhiva

Pomozi Bože

Dario Dodić • nedjelja, 14.09.2008.
Pomozi Bože
Foto: EPA

Dva tjedna bio sam dobre volje, bez ijedne brige na pameti, a onda se vratio HNL. Pritisak biranja šest luzera ponovno je preda mnom. Koliko ću parova promašiti ovaj put?

Ima li smisla da trošim rečenice i rečenice na objašnjenja parova koje ću ionako promašiti? Nema. Zato ću do daljnjega u ovoj kolumni komentirati protekli kladiteljski tjedan i u malom okviru napisati šest veličanstvenih parova HNL-a. Moje mišljenje drastično je izgubilo na važnosti. Ljudi se sprdaju sa mnom preko mailova, kako i ne bi kad u jednom kolu promašim pet od šest parova.

Morate priznati da nisam imao sreće, ali naravno da to nije važno kada nekoga treba ismijavati. Ma slažem se, i ja bih isto napravio. Od sada ću možda ubaciti poneki komentar za neku utakmicu HNL-a, ali više neće biti objašnjenja jer ovaj Sportnet je uklet. To je puno bolje rezoniranje od onoga da sam kriv ja.

Protekli tjedan mogao je biti fantastičan, ali zasad nije. Ukompio sam se s popularnim M.S.-om i krenuo u tjedne razrade parova, iako to nikad u životu nisam radio. Brate mili, tko će čekati pet dana da saznam jesam li dobio na kladionici? To mogu samo najdiscipliniraniji, a među njima je svakako i dragi nam M.S. Istina, ponekad ga ponese kada mu javim neki par, ali većinom je to ozbiljno proučavanje parova, biranje najboljih.

Do čega nas je to dovelo? Do velikog gubitka prouzročenog neriješenim ishodom Brazila i Bolivije. 1.10 koeficijent! 1.10 i ništa od dobitka. Bolivija je uvela novi blagdan u kalendaru. Dan kada nismo izgubili od Brazila u gostima. Da stvar bude bolja, gotovo 40 minuta Bolivija je igrala s igračem manje.

Tako to ide, jedan par, jedan famozni par uvijek zezne. A zašto? Zato što se svi kladioničari time razmeću. Zna se dogoditi da dva para ne prođu, čak i tri, nekada i svi, ali to nitko neće spomenuti. Tako i ispadne da uvijek promašimo jedan par. E pa taj jedan par koji je jučer uništio moj odličan dan je Iraklis - OFI. OFi je užasan, spremni za ispadanje iz lige, Iraklis stabilan klub, odličan domaćin u dvobojima s OFI-jem. Povede Iraklis, tresu se tribine. Ali, poveo je prerano, isto kao i Gyor protiv MTK. Rasplet? 1:1 OFI, 1:1, MTK, zbogom kune, blago onom 'ko vas ima.

Razmišljamo M.S. i ja o Milanu već skoro tjedan dana. Ne vole ti veliki talijanski klubovi igrati kod kuće jer svi nabace bunker koji je teško probiti. Najčešće nakon slabe predstave kod kuće dolazi rasturanje u gostima. E, ali Genoa je vrlo dobra momčad, treba ih respektirati, imaju što pokazati pred svojim navijačima. Da stvar bude bolja, igraju s tri špice, a Milanova obrana je porozna, a i neki važni braniči su ozlijeđeni. Imam osjećaj da će to biti festival golova. Iako, ima li smisla to odigrati nakon što sam to ovdje napisao, na ovom ukletom mjestu?

U Supersportu je Zagreb - Dinamo super tip, takve parove bi mudro bilo izbjegavati, ali kad ćemo vidjeti 1.75 na Dinamo? To treba uzeti. E, pa tako i bookmakeri razmišljaju, daj im naoko visok tečaj pa neka se pomame za njim. I što mi vrijedi što sam sve to fino rezonirao kada ću i dalje uzeti 1.75 na Dinamo jer je jednostavno to previše?

Da bi tjedan bio uspješan M.S.-ovi parovi od jučer moraju proći. Imam dva živa listića, na oba čekam Hajduk i Real. Jesam li i ovo ukleo pisanjem o tome ovdje? Ako mi sve padne danas sljedeća kolumna odnosit će se na parove iz prošlosti, ti su ionako već zeznuti. Nadam se da mi neće pasti krasan listić s dvojkom na Zrinjski (nekima iznenađenje, malobrojnima zicer, hvala hercegovačkim suradnicima), bilo bi šteta da padnem jer sam morao dodavati kombinacije.

Za kraj slijedi okvir koji mnoge zanima, čisto da odigraju suprotno od toga. Pa evo, slijede moji parovi za novo kolo HNL-a. Sretno svima!

6 veličanstvenih

Cibalia - Rijeka X2
Zadar - Croatia Sesvete 1
Varteks - Inter Zaprešić 1
Hajduk - Šibenik 1 (pomozi Bože)
Slaven Belupo - Osijek 1
Zagreb - Dinamo 2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

arhivaPick na pojilu

Pročitaj više

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!