Nogomet

"Uz publiku do dobrog rezultata"

Vedran Attias • ponedjeljak, 15.09.2008.
"Uz publiku do dobrog rezultata"
Foto: Kristijan Komarica

U Maksimiru se sprema velika utakmica. Iako pred igrače Dinama nije stavljen imperativ prolaza, naravno da se Ivica Vrdoljak i Mihael Mikić nadaju europskoj jeseni u Maksimiru...

Bod protiv Zagreba nije baš bio "u planu" pred utakmicu sa Spartom: "Bod protiv Zagreba sigurno nije dobar, ali mislim da su jučer najviše profitirali gledatelji jer su vidjeli odličnu utakmicu i puno šansi. Iako je bilo prilika na obje strane, mislim da smo bili bolji i trebali pobijediti. Na kraju smo dobili gol iz nemoguće situacije i 2:2 nas ne može zadovoljiti, ali možda je čak i najrealniji." Pouzdani desni bek Dinama, neriješeno ne smatra "tragedijom": "Nije da smo nešto posebno pogođeni jer šest pobjeda i neriješeno je zaista odlično."

Vezni igrač Dinama, Ivica Vrdoljak, također misli kako su Modri u derbiju trebali upisati novu pobjedu: "Jesmo mislili na Spartu, ali prvo smo htjeli odraditi posao protiv Zagreba i s pobjedom dočekati Spartu, ali nismo uspjeli. Mislim da smo po broju prilika trebali pobijediti. Oni su zabili golove iz penala koji nije bio i zaista nemoguć drugi gol kakvoga je pitanje hoće li više ikada postići, ali to je nogomet."

Prodano 2.000 karata

Prodaja karata za utakmicu sa Spartom ide solidno, ali u klubu se nadaju kako će ići i bolje. Ponovimo, prvih 20.000 kupaca uz kartu dobit će na poklon šampionsku majicu. Svoje karte i majice možete kupiti po cijeni: zapad 150 kuna, istok 80 kuna i sjever 50 kuna. Svakako još vrijedi istaknuti kako bi u četvrtak navečer trebalo biti suho i ugodno vrijeme pa se isplati doći u Maksimir.

Ono što se u četvrtak nikako ne bi smjelo dogoditi jest da Modri prime gol, a baš je to "loša navika" Modrih: "To nas već pomalo i zabrinjava jer znamo da velike ekipe ne primaju golove nego kontroliraju utakmice, a mi skoro uvijek primimo gol.", smatra Mikić, no kaže kako obrana počinje od - napada: "Nije uvijek obrana kriva jer u obrani treba pomoći i veza i napad kako bi se spriječile šanse gostiju. Svi zajedno trebamo malo više obratiti pažnju na suparničke igrače."

Trener Ivanković posebno sa svojom momčadi na treningu obraća pozornost na obranu: "Stvarno dosta radimo na tome da stojimo plitko i spriječavamo centaršut, ali očito nismo to dosta dobro uvježbali. Zbog toga je Zagreb i imao prilike glavom jer mi moramo spriječiti centaršut. Ako je centaršut precizan - onda je teško stoperima skakati."

Modri su prošle godine u 1. kolu kupa Uefa izbacili veliki Ajax. Vrdoljak se nada kako i ove godine Modri mogu do Lige Uefa: "Sigurno da mi svi sanjamo ulazak u Ligu Uefa. Ako smo prošle godine izbacili Ajax, zašto ne bi ove godine Spartu? Dosta se priča o pet pobjeda i jednom remiju Sparte u prvenstvu, a mi smo imali isti score, pa se pričalo kako ne igramo dobro, a o njima se piše da su "ekstra" ekipa. Mi, uz pomoć publike, vjerujemo kako možemo doći do dobrog rezultata za uzvrat. Bitno je ne primiti gol."

Sparta stiže u srijedu

Igrači i stručni stožer Sparte u Zagreb stižu u srijedu. Češka će momčad biti smještena u hotelu "Sheraton", a večer prije utakmice će odraditi trening u Maksimiru.

Na pitanje je li ovaj Dinamo bolji ili lošiji od onoga koji je slavio u Amsterdamu, Mikić bez razmišljanja odgovara: "Onaj je bio bolji i jači. Nema smisla lagati i nešto pametovati. Otišlo je sedam igrača iz prve momčadi, a novaci se još nisu uklapili. U ovo vrijeme smo prošle godine ipak bili bolji i uigraniji, ali to ne znači da ova ekipa, s vremenom, neće doći na tu razinu."

Mikić kaže kako ima još vremena za detaljnjije analize češke momčadi: "Nismo ih gledali, ali znamo da im ne igraju tri važna igrača, a Kadleca, koji je bio ponajbolji igrač - su prodali u Leverkusen. Sigurno da nisu ekipa za koju možemo pomisliti da ćemo ih lako proći. Radi se o dvije podjednake ekipe i, uz malo sreće - možemo proći. Sparta je u češkom, što i Dinamo u našem nogometu."

Mika je svjestan kako su Galinovićeve izjave kako "Modri sličnom igrom kao onom protiv Šahtara nemaju šanse" - točne: "Gledajući našu utakmicu sa Šahtarom - to bi svatko rekao. Tada nismo igrali kako možemo. Trebamo podignuti borbenost i trku, a uz pomoć publike, vjerujem da možemo doći do željenog rezultata."

U slučaju neuspjeha i ispadanja od Sparte - igrači bi bili nezadovoljni: "Ne mislim da bi u tom slučaju sezona bila promašena, ali onako - ipak ne bi to bilo "to" bez Lige Uefe. Pred nas je postavljen cilj proći dva pretkola, a sve ostalo je plus. Dosta je igrača otišlo i rezultat i momčad se ne grade preko noći. Kao i ja, svaki igrač u svlačionici - želi taj ulazak iako nam klub nije postavio taj cilj pred nas."

Žele li Modri do Lige Uefa, "glupi golovi" što je Modra "specijanost" ne smiju se ponoviti: "To je stvar koncentracije i točnog pasa. To su bile greške pojedinaca i to je dokaz da svaki igrač mora biti potpuno u utakmici."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!