Nogomet

Liverpoolova legenda na Jamajci

Borna Rupnik • srijeda, 17.09.2008.
Liverpoolova legenda na Jamajci
Foto: Sandro Donda

Nakon što je prošli tjedan uručio otkaz Reneu Simoesu, Jamajčanski nogometni savez za novog je izbornika odlučio postaviti legendu engleskog nogometa, rođenog upravo u Kingstonu...

Proslavljeni igrač Liverpoola i engleske reprezentacije, John Barnes, preuzeo je dužnost trenera nacionalne vrste Jamajke, koju će početi obnašati 1. studenog ove godine. Njegove će zadaće uključivati vođenje reprezentacije Jamajke na Karipskom kupu u prosincu, te reprezentativnim natjecanjima u ljeto 2009. godine, među kojima bi mogao biti i sljedeći krug kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2010. u Južnoj Africi, ukoliko se reprezentacija Jamajke za njega kvalificira.

44-godišnji Barnes je za vrijeme igračke karijere nastupao za Watford, Liverpool, Newcastle i Charlton, a za Gordi Albion nastupio je 79 puta. Međutim, nema mnogo trenerskog iskustva, jer je vodio samo Celtic u sezoni 1999./2000. Nakon te neuspješne epizode posvetio se humanitarnom radu, radu na televiziji, a ponekad se upuštao i u glazbene vode.

Za vođenje jamajčanske reprezentacije do studenog će biti zadužen bivši reprezentativac Theodore Whitmore, koji će kasnije preuzeti ulogu Barnesovog pomoćnika.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!