Nogomet

"Cilj je Liga Uefe"

Vedran Attias • srijeda, 17.09.2008.
"Cilj je Liga Uefe"
Foto: EPA

Sparta je popodne doputovala u Zagreb, a gostujući je trener Vitezslav Lavička odradio, u doslovnom smislu riječi, konferenciju za novinare...

Nije bio previše pričljiv trener Sparte Vitezslav Lavička prije treninga svoje momčadi na Maksimiru, a dan prije utakmice 1. kola kupa Uefa: "Vjerujem da obje momčadi imaju jednake ambicije. Naš je cilj ući u Ligu Uefa jer nismo ušli u Ligu prvaka."

O momčadi Dinama, kaže da zna dosta iako nije bio spreman previše toga otkriti: "Neće to biti lak posao za nas jer igramo protiv dobre ekipe." Niti na naše inzistiranje, nije se dao navući na "tanki led": Onako kako se Dinamo pripremao za nas - tako smo se i mi za njih pa tako imamo gomilu informacija. Dinamo ima posebno dobar napad, imaju nekoliko vrlo iskusnih igrača, ali imaju i dosta mladih koji su željni igre i dokazivanje."

Sparta je već tri godine bez značajnijeg rezultata u Europi, no trener gostiju niti ne pomišlja što će biti u slučaju ispadanja: "Ja o otkazu niti ne razmišljam jer ne razmišljam na takav način. Taj rizik je sastavni dio trenerske profesije i to je tako, ali nema smisla razmišljati o tome."

Gosti će u Zagrebu istrčati u prilično oslabljenom sastavu jer nekoliko bitnih igrača nema pravo nastupa, no, sada već po običaju - niti o tome ne razmišlja gostujući trener: "Ne želim spekulirati o igračkoj kvaliteti jer žuti kartoni su tu i to je realnost s kojom se moramo suočiti."

Eto, tako je završila prilično štura konferencija za novinare uoči utakmice. Još samo vrijedi istaknuti jednu neobičnu stvar, a to kako je cijeli trening Sparte bio otvoren za medije što obično nije slučaj. Naime, većina klubova koja je u europskim utakmicama gostovala u Maksimiru je samo prvih 15 minuta treninga otvorila.

Očito Sparta nema ništa za skrivati, a sad je li to dobro ili loše za Dinamo - ostaje nam vidjeti sutra...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!