Nogomet

"Strah me za Hajduk"

Vedran Attias • petak, 19.09.2008.
"Strah me za Hajduk"
Foto: Davor Sajko

Dan poslije Sparte, Dinamo nema previše vremena za analizu jer već u nedjelju u Maksimir dolazi najveći rival - Hajduk. Hajduk koji je, ako je vjerovati Mikiću, svojim prilično uvjerenim izjavama sebi osigurao tešku večer u nedjelju...

Dva dana uoči derbija pred novinare su izašli jedni od najiskunijih Dinamovaca i igrači koji u svojim nogama imaju bezbroj derbija Igor Bišćan i Mihael Mikić. Prvo je Mika prokomentirao jučerašnju utakmicu sa Spartom: "0:0 je rezultat koji izgleda loše i nepopularno, ali to je rezultat koji u natjecateljskom smislu nije loš. Mislim da smo bili bolji, stvarali šanse, a s druge strane oni nisu ništa mogli."

Mikić žali za propuštenim prilika, no uvjeren je kako Modri mogu do Lige Uefa: "Da smo bili malo prisebniji mogli smo dobiti 1:0, 2:0, ali ovo je jako dobar rezultat jer s jednim golom u Pragu ulazimo u Ligu Uefa. Uvjeren sam da ćemo zabiti, a dva ne možemo primiti. Sparta od svog načina igre jučer ne može puno bolje, a jedino se mogu više otvoriti što više ide nama na ruku nego njima."

Kapetan Modrih Igor Bišćan sličnog je razmišljanja: "Mislim da je utakmica bila dosta tvrda. Ušli smo oprezno jer nismo htjeli dobiti gol jer, iz iskustva, znamo da je to teško hvatati. Oni su se došli braniti i nisu se previše otvarali. Još uvijek smo u igri, ali ne očekujem da će utakmica tamo biti ista kao ova ovdje. Možemo se nositi s njima i imamo šanse proći dalje."

Cijene karata

Cijene karata za derbi s Hajdukom su: zapad 150, istok 80, sjever i jug 50 kuna. Karte se mogu kupiti na blagajnama kod južne tribine i kiosku na križanju Svetica i Maksimirske, te na dan utakmice od 18 sati i na svim ostalim blagajnama.

Nakon utakmice sa Spartom, malo za promjenu - napad Modrih se našao na meti kritike: "Jedan dan je problem igra prema naprijed, drugi dan obrana i tako stalno. Teško je s medijima komunicirati jer se uvijek ravnate prema zadnjoj utakmici. Nismo napravili previše prilika, ali to je tako u europskim utakmicama. Sigurno da mi u svim segmentima igre imamo mjesta za napredak jer, kako smo već rekli - mi smo momčad u stvaranju."

U uzvratu Česi će na raspolaganju imati bivšeg suigrača kapetana Modrih Patrika Bergera: "Nisam se čuo s njim, ali njegove su kvalitete poznate i on će sigurno dignuti razinu njihove igre. Sudeći po jučerašnjoj utakmici, Berger bi u uzvratu trebao biti najopasniji po naš gol."

Toliko o Sparti. U nedjelju u Maksimir dolazi Hajduk, a Mikić je u svom stilu najavio utakmicu: "S obzirom na protivnika koji pet i pol godina nije dobio u Maksimiru, a u medijima pričaju o nekom velikom optimizmu - očito nas čeka teža utakmica nego u četvrtak."

Mikić je nastavio: "Ne volim biti bahat, ali kako oni pričaju prošlih dana - dobije se dojam da nas već pet godina dobivaju 3:0. Napravili su krivi korak jer su nas sve dodatno motivirali i, iskreno, bojim se za njih u nedjelju. Ne bih im htio biti u koži." U slučaju pobjede, Mikić smatra da je prvenstvo riješeno: "U slučaju pobjede, stavili bi jednu ruku na pehar. Nakon osam kola prednost od devet bodova je zaista velika i teško dostižna."

Bišćan je ipak bio dosta blaži u izjavama, no slaže se da je Dinamo bolji: "Oni sebe moraju hrabriti, ali ne bi bilo loše da pokažu malo više respekta prema momčadi koja im svake godine pobjegne jako puno bodova. Znam da se izjave uvijek izvlače iz konteksta i pitanje je što su igrači Hajduka zapravo rekli, no trebali bi pokazati više poštovanja." Kapetan kaže kako je pritisak na gostima: "Mi smo sigurno kvalitetnija momčad i pritisak je puno veći na njima nego nama jer ako pobijedimo - prvenstvo je riješeno."

Kakvu utakmicu očekuje Mikić?: "Prošli put je bilo 3:0, ali oni će sigurno opet biti jako zadovoljni ako izgube 1:0 i pričat će kako su super igrali." Baš se od Mikića, na temelju predstava zadnjih godinu i pol - puno očekuje u derbiju, ali koja je pozicija njemu draža: "Svi znaju da volim igrati naprijed, ali dok je Etto ozlijeđen, naravno Lovren je budućnost - igram to što igram i radim to najbolje što mogu. Uvijek ću najviše dati na poziciji na koju me trener stavi."

Modri još nemaju previše saznanja o momčadi Hajduka: "Gledao sam ih tu protiv Zagreba i nisu baš izgledali najbolje. Ne znam opće kako to oni izgledaju kao momčad. Siguran sam da ćemo ih analizirati i proučiti nedostatke kojih sigurno ima, ali i bolje strane. Kao momčad - puno smo bolji."

Što se tiče gledatelja, kapetan nije htio ništa prognozirati: "Ne znam. Teško je bilo što očekivati u ovom raspoloženju koje vlada među ljudima. Protiv Šahtara smo mislili da će biti puno više ljudi, jučer je bilo ok, ali opet premalo." Zašto je to tako, također nije htio analizirati: "Razloga je puno, ali nema smisla ulaziti u analize i ja se ne bih upuštao u to."

Mikić smatra kako će Slaven biti najveći konkurent Dinamu za naslov prvaka: "Da budem iskren, da. Mislim da je Slaven bolji od Hajduka. Koliko se to može nazvati utrkom - vodit će ju Dinamo i Slaven. Uz nas, Slaven je najozbiljnija ekipa u našoj ligi."

SuperSport HNL

1Rijeka 815:1+1418
2Hajduk 812:5+718
3Dinamo 819:9+1016
4Varaždin 86:4+212
5Šibenik 86:9-311
6Osijek 88:10-210
7Istra 1961 84:14-108
8Gorica 77:12-55
9Lokomotiva 86:15-95
10Slaven Belupo 77:11-44

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

SuperSport HNL

1Rijeka 815:1+1418
2Hajduk 812:5+718
3Dinamo 819:9+1016
4Varaždin 86:4+212
5Šibenik 86:9-311
6Osijek 88:10-210
7Istra 1961 84:14-108
8Gorica 77:12-55
9Lokomotiva 86:15-95
10Slaven Belupo 77:11-44

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!