Nogomet

Srpskom huliganu dugogodišnji zatvor

Maja Giljanović • petak, 19.09.2008.
Srpskom huliganu dugogodišnji zatvor

"Navijač" Crvene zvezde koji je prošle godine napao policajca na utakmici Zvezde i Hajduka iz Kule osuđen je na 10 godina iza rešetaka...

Napad je tužiteljstvo okarakteriziralo pokušajem ubojstva i to službene osobe. Uroš Mišić je, naime, 2. prosinca lani sudjelovao u premlaćivanju pripadnika žandarmerije Nebojše Trajkovića - 20-godišnjak je bio u skupini huligana koja je nesretnog čovjeka brutalno izudarala šakama, a nakon što su ga oborili na tlo, bengalkom su ga palili po tijelu i glavi.

Policajac je s teškim ozljedama prevezen u bolnicu da bi se kroz mjesec-dva oporavio, a protiv Mišića je podignuta optužnica.

Na suđenju je, pak, negirao da je Trajkoviću gurao goreću baklju u usta i branio se da je "policajca napao jer je mislio da je navijač Partizana".

Palača pravde u Beogradu zbog dojave - ispostavilo se lažne - o podmetnutoj bombi je morala biti evakuirana, a po izricanju presude o 10 godina zatvora, Mišićeva je "banda" optužila Sud za mito i korupciju nakon čega ih je na intervenciju predsjedavajućeg policija zadržala i legitimirala.

Obje strane - i Mišić i tužiteljstvo - imaju pravo žaliti se u roku od 15 dana.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!