Nogomet

Galaxy prekinuo neslavni niz

Maja Giljanović • nedjelja, 21.09.2008.
Galaxy prekinuo neslavni niz
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Los Angeles Galaxy je na krilima američkog reprezentativca Landona Donovana stao na kraj četvrtoj najduljoj seriji bez pobjede u povijesti MLS-a...

Galaxy je zadnjih 12 utakmica ubilježio po šest remija i poraza izgubivši svaku nadu da će za razliku od prošle - premijerne Davida Beckhama u SAD-u, ove sezone izboriti play-off.

Posljednji put su sva tri boda osvojili još sredinom lipnja, a ovog su puta DC United koji, pak, zauzima osmo mjesto - zadnje kojim osiguravaju produljenje sezone i borbu za naslov - sravnili s 5:2.

Prvo ime utakmice odigrane pred rasprodanim tribinama (27.000) Depot Centera bez dvojbe je Landon Donovan - 26-godišnji najbolji strijelac lige (19) pobjegao je drugoplasiranom u utrci za Zlatnom kopačkom Kennyju Cooperu na pet golova više zabivši u 23., 35. i 92. minuti.

Gosti su čak i poveli samo da bi još Gordon i Vagenas dokrajčili posao za Galaxy - 5:2 protiv zadnjih pola sata samo desetorice nakon prestrogog (i sam je bivši engleski kapetan linijskom sucu sugerirao da prekršaj nije za crveni) isključenja Burcha zbog faula nad Beckhamom.

Galaxy je lepršavom igrom oživio i kakve-takve play-off ambicije - kratki su dva boda, a u pet preostalih kola igraju protiv redom top klubova - Houstona, Columbusa i Chicaga.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!