Nogomet

Karaktera ima, zrelosti nedostaje

Mihaela Bradovski • utorak, 23.09.2008.
Karaktera ima, zrelosti nedostaje
Foto: Kristijan Komarica

Treći remi za redom upisali su nogometaši Zagreba na gostovanju u Zaprešiću. Nakon Šibenika i Dinama, Pjesnici su bod upisali i u predgrađu i iako je susret završio najpravednijim rezultatom ostaje činjenica kako su mogli i do pobjede. Luka Pavlović uoči susreta od svojih je igrača tražio karakter i zrelost, za potpuni uspjeh nedostajala je tek zrelost i nešto više ubojitosti u napadu...

Slabije prvo i vrlo dobro drugo poluvrijeme odigrali su Pjesnici u susretu s Interom. Iako kretanje rezultata sugerira kako su se gosti izvukli u posljednjim trenucima "bijelima" se ne može osporiti strpljenje i trud kojim su krenuli po pogodak. Nažalost po njih, jedna individualna pogreška u prvom poluvremenu uz neraspoloženost napadača i pogodak Ivana Krstanovića bio je dovoljan tek za remi. U samom otvaranju susreta Zagreb je u pojedinim trenucima igrao s čak četiri vrlo ofanzivna igrača, napadačima Piškoru i Jurendiću u napad su se dodavali Miroslav Pejić i Ivan Parlov no niti jedan od njih nije uspio ozbiljnije ugroziti vratara domaćih. Upravo su Davor Piškor i Josip Jurendić u prvom poluvremenu izgledali prilično beskrvno i nezainteresirano. Kao i na mnogim drugim susretima i na ovom je napadački par mnogo pretrčao, ulazio u dvoboje s protivničkim stoperima no po sami su gol i dalje ostali bezopasni. Povratak Davora Vugrinca momčad Zagreba s pravom će dočekati s olakšanjem, njegovo iskustvo i osjećaj za pogodak ono je što joj u zadnjim susretima nedostaje.

Napad "bijelih" puno je bolje izgledao u drugom poluvremenu kada je na desnom krilu umjesto vrlo slabog Marka Grgića zaigrao Jurendić dok je njega u vrhu napada zamijenio Krstanović. Igrač koji susret s Dinamom pamti po nekoliko propuštenih zicera u Zaprešiću je napokon došao na svoje - prvijenac u Zagrebovom dresu donio je njegovoj momčadi ipak zadovoljavajući bod, a njemu veliko olakšanje. Za pogodak je u velikoj mjeri zaslužan i asistent Jurendić koji za predstavu na desnoj strani "bijele" veze zaslužuje samo pohvale. U zadnjoj je trećini susreta neumorno probijao stranu, vrlo dobro centrirao i stvarao konstantnu opasnost stoperima "žutih". Upravo onako kako je u prvoj trećini igrao Pejić na lijevoj strani veznog reda. Ostatak susreta Pjesnici su do kvalitetnih akcija i napada pokušavali preko centralnih veznih. Parlov i kapetan Mario Brkljača odigrali su u paru možda i najbolju utakmicu, obojica su vrlo dobro kontrolirali svoj prostor i djelovali odlučno u fazi obrane te direktno u fazi napada.

Zahvaljujući njima te Pejiću u prvom i Jurendiću u drugom poluvremenu "bijeli" su tokom susreta ulazili u dovoljno šansi, problem je stvarao loš zadnji pas i slabo "otvaranje" već spomenutog napadačkog para. Osim njih solidan je bio i Mario Čutura koji je u nastavku zamijenio Vedran Ivankovića. Ivanković je jedan od onih Zagrebaša koji su ispod očekivanja startali u sezonu i iako je odigrao bolje nego u nekim prijašnjim susretima daleko je to od njegovih mogućnosti. Svoje mogućnosti tek mora prezentirati mladi desni bočni Ivica Džolan. Teški susreti s Dinamom i Interom utjecali su na njegove igre, akcija "žutih" za 1:0 krenula je baš po njegovoj strani no "bijeli" u budućnosti mnogo očekuju od njega. A da povjerenje momčadi i trenera mnogo znači mladom igraču iz susreta u susret pokazuje stoper Josip Mikulić. Mikulić je igrač koji vrlo brzo napreduje, ali i uči iz vlastitih pogrešaka. U paru s Markom Kartelom vrlo dobro surađuje, a podbacili nisu niti u Zaprešiću. Baš kao i vratar Josip Škorić koji, za razliku od nekih suigrača, ne zna za "loš dan".

"Bijele" u iduća tri prvenstvena susreta očekuju domaćinstva Croatiji iz Sesveta i Zadru te još jedno u nizu neugodnih gostovanja, ono u Vinkovcima. No prije toga, sutrašnji Kup susret s osječkim trećeligašem Grafičarom. Strateg momčadi iz Ulice pjesnika svjestan je količine posla koja ga i dalje čeka s ovim mladim i neiskusnim sastavom, uz rad na treningu veliku će važnost imati i razgovori s igračima jer je vidljivo kako Pjesnicima ne leže susreti u kojima su favoriti zbog čega i pritisak na njih raste. A mnogo se od Zagreba očekuje baš u susretu Kupa kojem su se igrači i stručni stožer okrenuli već po povratku iz Zaprešića. Od Kupa u Kranjčevićevoj ne žele lako odustati stoga je sutrašnja pobjeda jedini cilj i mogućnost. Sigurno je da će promjena unutar sastava biti, dok pojedni igrači pružaju dobre igre u kontinuitetu ima i onih koji se moraju dobro zamisliti gdje "zapinje".

Dok se seniorski sastav u subotu pripremao za "žute", kadetski je odigrao utakmicu sedmog kola Lige 18. "Bijeli" su u Veslačkoj ugostili sastav Dinama i doživjeli minimalni 0:1 poraz. Juniori Zagreba i Dinama svoj će susret istog kola odigrati 22. listopada. Pogled na ljestvicu puno je ugodniji u kontekstu kadetske selekcije koja se nalazi na šestom mjestu, dok se njihovi stariji kolege nalaze na vrlo slaboj i potpuno neočekivanoj 15. poziciji.

SuperSport HNL

1Rijeka 715:1+1417
2Hajduk 712:5+717
3Dinamo 819:9+1016
4Varaždin 75:2+312
5Šibenik 86:9-311
6Istra 1961 84:14-108
7Osijek 76:9-37
8Gorica 77:12-55
9Lokomotiva 86:15-95
10Slaven Belupo 77:11-44

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

1Rijeka 715:1+1417
2Hajduk 712:5+717
3Dinamo 819:9+1016
4Varaždin 75:2+312
5Šibenik 86:9-311
6Istra 1961 84:14-108
7Osijek 76:9-37
8Gorica 77:12-55
9Lokomotiva 86:15-95
10Slaven Belupo 77:11-44

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!