Tenis

"Bit će to vrhunski događaj"

Ivor Krapac • utorak, 23.09.2008.
"Bit će to vrhunski događaj"
Foto: Sandro Donda

Hrvatska reprezentacija nema razloga za nezadovoljstvo ždrijebom koji nam je odredio startnog suparnika u prvom kolu Svjetske skupine Davis Cupa u idućoj sezoni. Najvažnija stvar - igra se kod kuće, a prolaz će se tražiti protiv gostiju iz Čilea...

Izbornik Goran Prpić kazao je da je relativno zadovoljan ishodom madridskog izvlačenja, koje nam je za 6. - 8. ožujka iduće godine namijenilo Čileance u Hrvatskoj: "Moglo je biti bolje, ali i gore. Odluku o tome na kojoj će se podlozi igrati donijet ćemo nakon razgovora s igračima. Recimo da zemlja nije opcija, a moguće je da ćemo se odlučiti za istu podlogu na kojoj se igralo u Zadru s Brazilom."

Iako je Fernando Gonzalez, prvi čileanski reket, dovoljno kvalitetan da se snađe na bilo čemu, što brža podloga je sasvim logična, i zbog prednosti koju daje kvalitetnim hrvatskim serverima, ali i zbog ostatka gostujućeg sastava.

Mario Ančić smatra da je startni protivnik jedan od tri najzahtjevnija koje smo mogli izvući: "Uz Švicarsku i Srbiju, ovo je možda bio i najjači suparnik kojeg smo mogli dobiti. I najatraktivniji. Čile je vrlo kvalitetan, ali vjerujem da smo bolji i da ćemo pobijediti. Čim igramo kod kuće to je već prednost. No, najvažniji je uvjet da budemo zdravi, da nas mimoiđu bolesti i ozljede, to je ono što je ovu generaciju dosad najviše omelo."

Marin Čilić, koji je trenutno na prisilnom odmoru i oporavku od upale živca lica, složio se da su Čileanci atraktivni i da nas idućeg ožujka u Hrvatskoj čeka spektakl: "Nije loše, a sreća je da se ne igra u Čileu. Fernando Gonzalez i Nicolas Massu su odlični igrači, dobro se zna kakve su rezultate napravili. Svjesni smo njihove, ali i naše kvalitete. U svakom slučaju, jasno je da ćemo morati igrati još bolje nego protiv Brazila. Bit će to vrhunski teniski događaj."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!