Nogomet

Pjesnici predvode tablicu

Mihaela Bradovski • srijeda, 24.09.2008.
Pjesnici predvode tablicu
Foto: Mihaela Bradovski

U organizaciji nogometnog kluba Zagreb u utorak je na terenima u Veslačkoj započeo međunarodni turnir do 18 godina. Skupinu u kojoj uz Zagreb igraju talijanski klubovi Roma i Parma te poljska Polonija nakon dva uvodna susreta predvode upravo domaći nogometaši. Nastavak turnira na rasporedu je u četvrtak, 25. rujna...

A.S. ROMA - POLONIA VARŠAVA 1:0

Strijelci: 1:0 Maloma

Roma: Frasca, Crescenzi, Calicchia, Mladen, Maloma, Massimo, Depessandro, Bartolacci, Sciarra, Tortolano, Citro

Polonia: Bogut, Drozdowicz, Markowski, Olczak, Zembrowski, Filipczak, Klecz, Rusak, Cabaj, Turski, Iwan

Prvog dana turnira, koji se održava u čast pape Ivana Pavla II, na rasporedu su bili susreti Rome i Polonije te Zagreba i Parme. U prvome su susretu pogotkom Malome nogometaši Rome upisali prvi trobod. Susret koji je pratilo razočaravajuće malo gledatelja ponudilo je prilično slabo prvo i puno življe drugo poluvrijeme. Prvi je dio susreta prošao bez izglednijih prilika uz laganu inicijativu talijanske momčadi.

Talijani su dodatno pojačali u nastavku te preko Depessandra i Babbucia propustili stići do vodstva. Poljska je momčad u obrani igrala vrlo disciplinirano no i njihovih je nekoliko prilika, prije svega one Zembrowskog i Rusaka, lako moglo završiti u suparničkoj mreži.

Prava uzbuđenja vidjeli smo tek na samom kraju susreta, a jedini je pogodak postignut u posljednjim sekundama. Bartolacci je s lijeva precizno prebacio na suprotnu stranu, a nakon kratkog pasa loptu u mrežu šalje Maloma. Iako su Romini nogometaši igrali ofanzivnije ne bi bilo nepravedno da je susret završio bez pobjednika.

Nešto više gledatelja i puno bolji nogomet pratio je susret domaćih nogometaša protiv talijanske Parme. "Bijeli" nisu najbolje ušli u susret i jednu je pogrešku na trideset metara od vrata domaćih iskoristio Borchini koji je mirnu akciju završio preciznim udarcem u mrežu vratara Hercega.

NK ZAGREB - PARMA F.C. 3:1

Strijelci: 0:1 Borchini, 1:1 Sesar, 2:1 Abdurahimi, 3:1 Abdurahimi

Zagreb: Herceg, Štiglec, Jugović, Vrbat, Pavlović, Abdurahimi, Medić, Dedić, Sesar, Šovšić, Celjak (još su igrali: Francetić, Magdić)

Parma: Pisseri, Vecchi, Pambianchi, Margini, Galassi, Cavalieri, Lorenzini, Borchini, Palumbo, Frediani, Terranova

Prvu je pravu priliku za mlade Pjesnike propustio Matej Vrbat. Na dodavanje Sesara pucao je iznad vratara, ali i samih vrata. Isto je nekoliko trenutaka kasnije pošlo za nogom i kapetanu Zagreba Besartu Abdurahimiju nakon lijepe akcije Sesara i Jugovića.

S druge strane, obrana domaćih nekoliko je puta potpuno nadigrana no na njihovu sreću na vratima se nalazio koncentrirani Jakša Harceg. Izjednačujući pogodak postigao je Ivan Sesar, slobodan udarac na 25 metara i lopta završava u desnom gornjem kutu vratara Pisseria. Nakon toga Zagrebaši su propustili još nekoliko prilika, naizglednije su bile one Šovšića i Dedića koji je uspio i zatresti mrežu, no novo je slavlje "bijelih" zaustavljeno zbog nedozvoljene pozicije. Na odmor Zagrebaši ipak odlaze s prednošću. Igor Jugović s bijele točke gađa tek vratara Parme no na odbijenu loptu stiže Abdurahimi i postavlja zadovoljavajućih 2:1.

MARTIN NOVOSELAC

"Svaka čast zbog organizacije ovakvog turnira, vidi se da Zagreb kao klub shvaća da temelj svega kreće od nižih uzrasta, odnosno mladih igrača i kvalitetnog rada s njima." Gledajući susret Rome i Polonije jedan od najvećih hrvatskih stručnjaka u radu s mladim igračima zaključio je kako igrači te dvije momčadi nisu bolji od domaćih, hrvatskih nogometaša. Nogometaši Zagreba dobrom igrom i uvjerljivom pobjedom samo su potvrdili taj zaključak.

Nogometaši Parme vrlo su dobro otvorili nastavak te su odmah na samom startu pritisli "bijele" koji su u tim trenucima teško prelazili centar. Strijelac prvog pogotka na utakmici, Michele Borchini nakon solo prodora i ulaska u šesnaesterac snažno je pucao prema vratima Zagreba no vratar domaćih još je jednom sjajno reagirao.

Pjesnici su se u susret "vratili" pokušajem Štigleca iz slobodnog udarca, a u izglednoj se prilici nekoliko minuta kasnije, nakon lijepe akcije Francetića i Abdurahimija, našao i Sven Dedić. Rezultat se do kraja susreta još jednom promijenio, svoj drugi pogodak na susretu postigao je kapetan domaćih Abdurahimi nakon solo akcije koju je započeo oko centra gdje je "okrenuo" jednog gostujućeg igrača.

Susret je završio nekoliko minuta prije isteka vremena zbog nestanka struje, a "bijeli" su i u mraku Veslačke zaslužili pljesak za na trenutke vrlo dojmljivu predstavu. U sastavu domaćih svoje je mjesto pronašlo i nekoliko igrača koji su ove sezone već upisali minutažu u 1. HNL. Riječ je o kapetanu Abdurahimiju i strijelcu prvog pogotka Ivanu Sesaru te Igoru Jugoviću. I dok su se prva dvojica istaknuli igrom (Sesar dirigirao vezom, Abdurahimi s lakoćom kažnjavao pogreške), Jugović je veći dio susreta bio potpuno neprimjetan. Pohvale su za dobru igru zaslužili Jakša Herceg i Domagoj Francetić.

SuperSport HNL

1Rijeka 715:1+1417
2Hajduk 712:5+717
3Dinamo 819:9+1016
4Varaždin 75:2+312
5Šibenik 86:9-311
6Istra 1961 84:14-108
7Osijek 76:9-37
8Gorica 77:12-55
9Lokomotiva 86:15-95
10Slaven Belupo 77:11-44

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

NogometHNLZagreb
  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

1Rijeka 715:1+1417
2Hajduk 712:5+717
3Dinamo 819:9+1016
4Varaždin 75:2+312
5Šibenik 86:9-311
6Istra 1961 84:14-108
7Osijek 76:9-37
8Gorica 77:12-55
9Lokomotiva 86:15-95
10Slaven Belupo 77:11-44

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!