Košarka

"Hvala vam na suncu"

Bernard Jurišić • srijeda, 24.09.2008.
"Hvala vam na suncu"
Foto: FaH

Dobri rezultati u pripremnom periodu i pobjede protiv nekih uglednih europskih klubova, opet su obnovili zanimanje za ono što se "kuha" u splitskoj košarci. Split CO danas je predstavio svoju novu, redizajniranu momčad, u kojoj je čak osam novaka...

Osam novih lica predstavljeno je danas javnosti u trofejnom Žutom salonu na Gripama. Zoran Vrkić, Joško Poljak, Siniša Štemberger, Nino Vlaić i Aljoša Šarac iz domaće, te Eddie Shannon, Antonio Grant i Stephen Brun iz inozemne ponude odabrani su da budu kostur splitske momčadi u sezoni 2008/09.

Angažiran Damir Tvrdić

Osim igračkih novosti, klub je predstavio i pojačanje u stručnom stožeru. Bivši igrač i kapetan "žutih" Damir Tvrdić priključit će se radu s prvom momčadi. "Osoba Damirovih kvaliteta treba prvoj momčadi i još prošle sezone smo ga pokušali uklopiti. On je pravi čovjek za taj posao i bit će nam od velike koristi", kazao je Subotić. Tvrdić bi svojim iskustvom i borbenim duhom zaista mogao biti veliko pojačanje za struku "žutih".

Dobrodišlicu im je u ime kluba zaželio predsjednik Dino Rađa: "Lani smo zagolicali javnost nekim neočekivanim rezultatima, na nama je da i u novoj sezoni napravimo nešto dobroga. U tišini smo napravili novu momčad, a na trenerima i igračima je da naprave rezultat".

Nekoliko uvodnih rečenica dobili su i novaci:

"Trebat će nam malo vremena da se uigramo, momčad je dosta mlada. Ono što sam vidio otkad sam ovdje je da ćemo biti borbena i čvrsta momčad i da ćemo u svakoj utakmici ići maksimalno." (Štemberger)

"Nemamo rezultatski imperativ, ali sigurno ćemo biti dobri. Ugodno sam se iznenadio i atmosferom u momčadi. Vrlo brzo sam se uklopio i u klub i u grad i moje impresije zasad su odlične." (Vrkić)

"Za mene je ovo novo iskustvo, nakon dvogodišnje pauze tijekom koje sam se malo "ukiselio". Povratak u Split bio je najbolja opcija za moju karijeru. Zasad dobro izgledamo, mislim da smo se dobro posložili." (Poljak)

"Velika mi je čast što sam ovdje i sve što mogu reći je da ćemo izgarati na terenu. Nadamo se da ćemo na taj način privući publiku da nas podrži." (Šarac)

"Mlada smo ekipa, ali ostavit ćemo srce na parketu. To je sve što mogu obećati." (Vlaić)

Nešto rječitiji bili su stranci, za koje prvi dojmovi nude pozitivnu sliku. Čini se da je splitski klub još jednom pogodio u odabiru, no prave ocjene donosit će se tek kroz nekoliko mjeseci.

"Zasad mi sve izgleda dobro, dobro smo radili i napredovali u ovo vrijeme otkako smo zajedno. Još je rano govoriti o ambicijama, no moj je dojam da ćemo izgledati dobro. Ovo su dobri momci, vrlo brzo smo se uklopili zajedno i mislim da ćemo imati dobru 'kemiju' u momčadi", kazao je novi razigravač Shannon.

"Nova sezona, nova očekivanja, nove mogućnosti. Želim dati svoj puni doprinos ovoj momčadi, a ono što sam dosad vidio jako dobro izgleda. Treba dati malo vremena trenerima i nama da se sve posloži. Grad je zaista lijep, a nakon igranja u nekoliko istočnoeuropskih klubova gdje je bilo jako hladno, ova klima je za mene velika pozitivna promjena. Hvala vam na ovom suncu, uživam u njemu", nasmijao je sve nazočne šuter Grant.

Posljednji je na red došao onaj koji je posljednji i stigao - direktno iz zračne luke na predstavljanje došao je francuski reprezentativac Brun. "Ovo je moja prva konferencija za novinare na engleskom jeziku i prvi pravi inozemni angažman. Svjestan sam veličine ovog kluba i s uzbuđenjem očekujem početak sezone. Vjerujem da ću se brzo uklopiti."

"Crticu" za kraj je dobio i trener Slobodan Subotić, arhitekt nove splitske momčadi. "Imamo mladu i neiskusnu momčad i trebat će nam malo vremena da se uštimamo. Domaći igrači već su se jako dobro uklopili, a posebno bih istaknuo Eddiea Shannona, koji se jako dobro uklopio od prvog dana. Već pokazuje da je odličan razigravač, pravi vođa i trener na parketu."

Subotić ne želi da neke zanimljive pobjede u pripremnom periodu generiraju euforiju. "Pobjede su dobre jer se samo tako gradi pobjednički mentalitet, no prave pobjede će biti tek one u sezoni. Želio bih da publika dođe, da na Gripama vlada atmosfera kakva je bila u završnici prošlog prvenstva, kad smo svi zajedno uživali. Mi ćemo ih pozvati našim igrama i rezultatima."

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!