Nogomet

Katar preuzeo Bruno Metsu

Maja Giljanović • petak, 26.09.2008.
Katar preuzeo Bruno Metsu
Foto: Sandro Donda

Dojučerašnji izbornik Ujedinjenih Arapskih Emirata Bruno Metsu prešao je u redove Katara s čijim je Savezom potpisao dvogodišnji ugovor...

Katar je prije dva dana ostao bez svog izbornika - Urugvajac je Jorge Fossati raskinuo suradnju zbog bolesti - a Metsu je posljednjeplasirani u Skupini B (iza obje Koreje, Saudijske Arabije i Irana) nakon odigrana dva kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2010., UAE napustio u nedjelju.

"Prije svega želim Fossatiju brz oporavak, a što se samog mene tiče uvjeren sam da ću nastaviti u dobrom ritmu kojeg je započeo. U protivnom ne bih ni dolazio", izjavio je Francuz.

Fossati je Katarane ostavio na čelu Skupine A s četiri boda, a ispred Japana, Australije, Bahreina i Uzbekistana.

"Veselim se izazovu koji nam slijedi, a s obzirom da je sljedeća utakmica za manje od 20 dana krećemo odmah s ozbiljnim radom" - spreman je prionuti poslu Metsu koji je 2002. izborio SP u Japanu i Južnoj Koreji za kormilom Senegala i štoviše Afrikance odveo do četvrtfinala (0:1 protiv Turske nakon produžetaka).

U AFC-u dvije prvoplasirane reprezentacije iz obje skupine direktno će u JAR, a dvije trećeplasirane će dati preostalog petog finalistu. 15. listopada prva je Metsuova utakmica i to u Brisbaneu protiv Australije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!