Nogomet

Poljska i Ukrajina ostaju domaćini Eura

HINA • petak, 26.09.2008.
Poljska i Ukrajina ostaju domaćini Eura
Foto: EPA

Poljska i Ukrajina ipak će biti domaćini Europskog prvenstva 2012. godine, ali ih je Uefa upozorila da ubrzaju radove na objektima potrebnim za domaćinstvo EP-a...

Predsjednik Uefe Michel Platini uputio je možda i posljednje upozorenje Poljacima i Ukrajincima koji se već mjesecima "igraju s vatrom".

"Izvršni odbor je samo potvrdio želju Uefe da se EP organizira u Poljskoj i Ukrajini. Međutim, pred domaćine smo postavili jasne zadatke koje moraju izvršiti", kazao je Platini, koji je na direktno pitanje prijeti li Poljskoj i Ukrajini oduzimanje EP odgovorio: "Da. Izgradnja stadiona u Kijevu i Varšavi je ključni problem. Bez tih stadiona nema niti prvenstva."

Platini je naglasio kako su domaćini europske smotre obećali "brda i doline", no za sada niti jedno obećanje nisu ispunili.

"Obećali su nam hotele, ceste, zrakoplovne luke, no ništa još nije izgrađeno", dodao je predsjednik Uefe.

Krovna nogometna organizacija Starog kontinenta razmišlja i o smanjenju broja stadiona s osam na šest kako bi se ubrzali radovi.

"Krajnji rok je svibanj 2009. godine. Pozorno ćemo pratiti događaje u obje zemlje, a u svibnju 2009. godine ćemo donijeti odluku na koliko će se stadiona igrati", dodao je Platini naglasivši kako Uefa još uvijek ne razmatra rezervne opcije.

"Još ne razmišljamo o planu B, no ukoliko se ne izgrade stadioni u Kijevu i Varšavi, bit ćemo prisiljeni potražiti rezervnu opciju."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!