Vodeni sportovi

Kruchten kandidat za predsjednika

Sportnet • petak, 26.09.2008.
Kruchten kandidat za predsjednika
Foto: Nikola Movrić

Na kormilu Europske plivačke federacije (LEN) očekuju se promjene. Bartolo Consolo (Italija) neće se kandidirati za još jedan mandat na čelu LEN-a.

Kandidat za novog predsjednika je Nory Kruchten (64) iz Luksemburga koji je obnašao dužnost rizničara u LEN-u od 1992. godine. Kruchten je također potpredsjednik Svjetske plivačke federacije (FINA). Bartolo Consolo, također počasni tajnik FINA-e, ostat će na dužnosti člana Izvšnog odbora LEN–a slijedeće četiri godine kao neposredni bivši predsjednik.

Izvršni odbor LEN-a povećat će se sa 15 na 17 članova, tako što će Odbor umjesto dva (2) potpredsjednika, sada činiti pet (5) potpredsjednika kojima će biti dodijeljeni posebni zadaci. Sven Egil Folvik iz Norveške kandidirat će se za novi mandat kao tajnik, dok će se dr. Christa Thiel iz Njemačke kandidirati za rizničara.

Kandidati za pet mjesta potpredsjednika su sadašnji potpredsjednici Gennady Aleshin (Rusija) i Francis Luyce (Francuska) te Dimitris Diathesopoulos (Grčka), Tamas Gyarfas (Mađarska) i Erik van Heijningen (Nizozemska) koji će se kandidirati za nova mjesta.

Ostali kandidati za članove Izvršnog odbora LEN-a su Paolo Barelli (Italija), Robert Ebejer (Malta), Juan Koninckx Bataller (Španjolska), Jerzy Kowalski (Poljska), Erich Meyer (Švicarska), Kurt Mikkola (Finska), David Sparkes (Velika Britanija), Andriy Vlaskov (Ukraina) i naš predstavnik Ivan Varvodić (Hrvatska), dugogodišnji direktor plivačke reprezentacije i danas ravnatelj razvojnih projekata Hrvatskog olimpijskog odbora.

Od sljedeće godine LEN uvodi godišnje Europsko prvenstvo u skokovima u vodu koje se do sada održavalo samo svake druge godine i to u sklopu Europskog prvenstva zajedno s plivanjem, daljinskim plivanjem i sinkroniziranim plivanjem. Stoga će u neparnim godinama dodatno Europsko prvenstvo u skokovima u vodu zamijeniti “Arena Diving Champions Cup”.

U Zürichu će, pored ostalog, Izvršni odbor LEN–a odlučiti o domaćinu Europskog prvenstva u plivanju, skokovima u vodu, sinkroniziranom plivanju te daljinskom plivanju u 2010. godini.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!