Nogomet

I Zico put Uzbekistana

Borna Rupnik • nedjelja, 28.09.2008.
I Zico put Uzbekistana
Foto: Sandro Donda

Nakon neuspješnog vrbovanja Samuela Eto'oa i dovođenja velikog Rivalda, čelnici uzbekistanskog kluba na potpis su privolili još jednu brazilsku legendu...

Novo pojačanje momčadi Bunyodkora iz Taškenta sjedit će na klupi, a zamijenit će dosadašnjeg trenera Mirjalola Kasimova. Artur Antunes Coimbra doputovao je u Uzbekistan još prije par dana, a u petak je konačno stavio svoj potpis na ponuđeni ugovor. Brazilski je trener obećao vjernost Bunyodkoru do kraja sezone 2009. godine. Neslužbene procjene govore kako je taj potez uzbekistanski klub koštao pet do šest milijuna eura.

Zicova klupska trenerska karijera do sada je obuhvatila japanski Kashima Antlers i turski Fenerbahče, dok se na nacionalnoj razini okušao kao Zagalov pomoćnik na klupi Brazila i samostalni vođa reprezentacije Japana.

Zica će, osim Rivalda, u klubu dočekati još dva južnoamerička igrača: Brazilac Luizao i Čileanac Jose Luis Villanueva. Bunyodkor je trenutno druga momčad uzbekistanskog prvenstva, a nedavno su pobjedom protiv Saipe osigurali i nastup u polufinalu azijske Lige prvaka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!