Vodeni sportovi

Oproštaj "tri tenora"

Bernard Jurišić • utorak, 30.09.2008.
Oproštaj "tri tenora"
Foto: Sandro Donda

Rezultatski debakl na oba ovogodišnja velika natjecanja ubrzao je proces "reorganiziranja" naše vaterpolske reprezentacije. Tri velikana hrvatskog i svjetskog vaterpola rekla su "zbogom" kapici aktualnih svjetskih prvaka...

Kapetan Zdeslav Vrdoljak, jedan od najboljih svjetskih centara Mile Smodlaka i vjerojatno najbolji svjetski vratar Frano Vićan više neće igrati za hrvatsku vaterpolsku reprezentaciju. "Tri tenora" hrvatskog vaterpola objavila su svoju odluku u razgovoru za Sportske novosti i stavila točku na i svoje dugogodišnje reprezentativne karijere.

Odluka 37-godišnjeg kapetana bila je očekivana, a s obzirom na probleme s ozljedama nagovješćivao se i istovjetan ishod velikog Mile. Iznenađenje je što je istim putem krenuo i Vićan, jer je poznato da vratari u svim sportovima imaju najduži vijek trajanja. Vićanu su "tek" 32 godine, brani u vrhunskoj formi u vrhunskom klubu i sigurno na svjetskoj razini može trajati još 5-6 godina. Iako imamo zamjenu u sjajnom Splićaninu Josipu Paviću, odlazak dubrovačke "hobotnice" ipak se čini preuranjenim.

Uskoro bi se trebala znati odluka još dvojice reprezentativaca iz redova onih najiskusnijih, 35-godišnjeg Samira Baraća i 33-godišnjeg Igora Hinića. Bez obzira na pekinško razočaranje i činjenicu da imamo velik broj svjetskih talenata u omladinskim kategorijama, odlazak čak petorice ovako iskusnih i važnih igrača mogao bi se negativno odraziti na momčad koju čekaju novi izazovi. Reaktiviranje Zdeslava Vrdoljaka prije dvije godine najbolji je pokazatelj da osim mladosti i snage, momčadi za velike rezultate trebaju i iskustvo i mirnoća.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!