Nogomet

Pobjeda za kraj

Mihaela Bradovski • utorak, 30.09.2008.
Pobjeda za kraj
Foto: Mihaela Bradovski

Juniori nogometnog kluba Zagreb osvojili su treće mjesto na međunarodnom turniru do 18 godina pobijedivši vršnjake poljske Cracovije. Prošlogodišnji pobjednici, nogometaši Lazija u finalnom su dvoboju još jednom pokazali kako su u ovoj konkurenciji jednostavno najbolji...

Mladi su Pjesnici nakon prvog poluvremena morali "loviti" gol zaostatka, u mrežu Hercega poentirao je Filip. Ipak, tri minute prije kraja susreta "bijele" je u borbu za treće mjesto vratio Domagoj Francetić. Pobjednika je odlučilo izvođenje kaznenih udaraca, a pobjeda je otišla na stranu hrvatskog predstavnika razultatom 6:5.

Zagrebaši su susret započeli u sastavu: Herceg, Štiglec, Jugović, Vrbat, Medić, Dedić, Sesar, Šovšić, Francetić, Markić, Ciglar. Zadnji nastup na turniru propustili su kapetan Besart Abdurahimi, Mateo Pavlović i Vedran Celjak koji su se okrenuli novim susretima u dresu juniorske reprezentacije.

Novi/stari pobjednik turnira talijanski je Lazio. U finalu su domaći nogometaši rezultatom 3:1 svladali juniore ukrajinskog Karpatyja, momčadi koja je prošle godine osvojila treće mjesto. Ponovno je raspoložen bio sjajni Sciamanna koji je svoju momčad u vodstvo doveo već u 15. minuti, a u strijelce se upisao i u nastavku (50.). Mrežu Ukrajinaca pogodio je i Perpetuini u 42. minuti. Poraz je pogotkom u 80. minuti ublažio Martynyuk, igrač koji je Zagrebu uskratio finale.

Trofeo Karol Wojtyla prošle su godine obilježile talijanske momčadi, Lazio, Atalanta (u skupini bolja od Zagreba) i Messina izborile su nastup na samoj završnici, a to je ove godine uspio ponoviti jedino konačni pobjednik.

Osim odlično obavljenog posla oko organizacije Zagreb se dokazao i tamo gdje je bilo najpotrebnije - na terenu. Nakon sjajnih utakmica protiv Parme, Polonije i Rome pohod na prvo mjesto prekinuo je tek umor u polufinalnom susretu, no trener Ivan Skoko i njegova momčad zaslužuju samo pohvale za prikazano u proteklih tjedan dana.

Rezultati posljednjeg dana:
Utakmica za treće mjesto:
NK Zagreb - MKS Cracovia 6:5; 1:1

Finale:
CPF Karpaty - S.S. Lazio 1:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!