Nogomet

Središte Zagreb maksimalno

Goran Tomičić • srijeda, 01.10.2008.
Središte Zagreb maksimalno

Hrvatska je od 24. do 30. rujna bila domaćin Kupa regija, kvalifikacija za amatersko prvenstvo Europe. Na natjecanju ove godine nastupa reprezentacija Središta Zagreb, koja je na domaćem terenu ostvarila maksimalan učinak...

Tuheljske toplice su ugostile sve reprezentacije i službene osobe. Izbornik Središta Zagreb je Sreten Ćuk, a pomoćni treneri su Stjepan Bašić, Goran Lacković i Želimir Strinić. U stožeru su još liječnik Tomislav Vlahović i fizioterapeut Veselko Čorić.

U završnom dijelu kvalifikacija nastupaju 32 regije. Natjecanje se odvija u osam skupina i traje do kraja listopada. Plasman na Europsko prvenstvo će izboriti samo pobjednici skupina, a domaćin će biti jedna od tih osam regija. Prvi kvalifikacijski turnir skupine 3 odigran je u Hrvatskoj na stadionima Intera, Lučkog, Vrbovca i Radnika iz Velike Gorice. Uz našu selekciju nastupili su MNZ Lendava (Slovenija), Okrug Zapad (Nizozemska) i Ticino (Švicarska).

Ćuk je za natjecanje odabrao sljedeće igrače: Nikola Đurđek (Maksimir), Nikola Božić (Polet), Željko Legac (Tekstilac), Marko Poljak (Ogulin), Mislav Čunčić (Radnik), Josip Bušić (Vrbovec), Mario Čehulić (Tondach), Adel El Saleh (Maksimir), Nikica Brujić (Samobor), Miljenko Bencalić (Vrbovec), Ivan Graf (Vrapče), Tomislav Kuna (Tekstilac), Marko Trampus (Dubrava), Matija Ivanić (Mladost Petrinja), Drago Željković (Lučko), Robert Šteko (Bistra), Igor Hajduk (Polet) i Igor Rožić (Polet).

U prvom kolu su naši igrači igrali protiv Lendave. Bila je to neizvjesna utakmica, a pobjeda 2:0 je izborena u završnici pogocima Trampusa u 86. minuti i Hajduka u posljednjoj minuti. Ćukovi igrači su tako rutinski iskoristili brojčanu prednost koju su imali od izravnog crvenog kartona Lutara u 73. minuti. Središte Zagreb je nastupilo u sastavu: Đurđek, Božić, Legac, Poljak (od 53. Trampus), Čunčić, Bušić, Čehulić (od 74. Rožić), El Saleh, Brujić, Bencalić i Graf (od 68. Hajduk).

Iduća utakmica je bila protiv Nizozemaca, koji su poveli u 13. minuti pogotkom Nieuwlaata. U 36. minuti je Hajduk izjednačio, a pet minuta kasnije je Trampus pogodio za pobjedu Središta Zagreb 2:1. Božić je isključen u 48. minuti, ali je Središte Zagreb ipak sačuvalo prednost. Naši predstavnici nastupili su u sastavu: Kuna, Božić, Trampus, Legac, Čunčić, El Saleh, Hajduk (od 73. Čehulić), Brujić, Bencalić (od 89. Šteko), Rožić (od 55. Ivanić), i Graf.

Nova pobjeda je stigla u dvoboju protiv Ticina. U 28. minuti je Čehulić pogodio za prednost Središta Zagreb, a u 71. minuti je Hajduk svojim trećim pogotkom na turniru povisio rezultat. Tri minute prije kraja je Lanza postavio konačnih 2:1. Središte Zagreb je nastupilo u sastavu: Đurđek, Trampus, Legac, Čunčić (od 85. Ivanić), Bušić, Čehulić, El Saleh, Hajduk, Brujić, Bencalić (od 86. Poljak) i Graf (od 74. Šteko).

Kup regija, skupina 3:
Središte Zagreb - Lendava 2:0
Okrug Zapad - Ticino 0:0
Središte Zagreb - Okrug Zapad 2:1
Lendava - Ticino 0:1
Ticino - Središte Zagreb 1:2
Lendava - Okrug Zapad 1:3

Poredak:
1. Središte Zagreb 9
2. Okrug Zapad 4
3. Ticino 4
4. Lendava 0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!