Ostali sportovi

Naši stolnotenisači pred novim izazovima

Antonija Pavlić • petak, 03.10.2008.
Naši stolnotenisači pred novim izazovima
Foto: Davor Sajko

Hrvatske stolnotenisače i stolnotenisačice od 4. - 12. listopada očekuju nova velika iskušenja. Europsko prvenstvo sutra će započeti u ruskom St. Petersburgu, a okupit će, u ženskoj konkurenciji 40 država i 150 stolnotenisačica, te u muškoj konkurenciji 41 državu i 181 stolnotenisača.

Stolnotenisači i stolnotenisačice će se natjecati ekipno i individualno. Ekipni je dio natjecanja podijeljen u Championship diviziju koja okuplja 16 reprezentacija, Challenge diviziju s isto toliko reprezentacija, te Standard diviziju u kojoj će nastupiti sve preostale reprezentacije.

U prvoj fazi Championship i Challenge divizije igrat će se susreti u četiri grupe od po četiri ekipe, dok će u drugoj fazi na red doći knock-out sistem. U individualnom će se dijelu natjecanja nakon razigravanja i kvalifikacija također igrati po knock-out sustavu kako bi se izlučili najbolji europski stolnotenisači. Nakon toga slijede dobro poznata četvrtfinala, polufinala i finala u obje konkurencije. Susreti parova u muškoj i ženskoj konkurenciji igrat će se po istom sistemu kao i individualna natjecanja.

Naslove će u ekipnom dijelu natjecanja kod muškaraca braniti Njemačka (Boll, Ovtcharov, Suss, Steger, Baum), dok će u ženskoj konkurenciji isto raditi Mađarska (Toth, Pota, Lovas, Li). U individualnom dijelu turnira titulu će braniti Timo Boll (Njemačka) i Li Jiao (Nizozemska) dok su u konkurenciji parova naslovi na prošlom prvenstvu pripali Timu Bollu i Christianu Sussu iz Njemačke te Viktoriji Pavlovitch i Svetlani Ganini iz Bjelorusije.

Hrvatska će svoje predstavnike imati i u ženskoj i u muškoj konkurenciji. Boje Lijepe naše branit će devet stolnotenisača i stolnotenisačica. Zoran Primorac, Tan Rui Wu, Roko Tošić, Andrej Gaćina i Tomislav Kolarek te Tamara Boroš, Sandra Paović, Cornelia Vaida i Andrea Bakula. Stolnotenisači će prolaz dalje tražiti kroz skupinu B zajedno s Bjelorusijom (Samsonov, Shtchetinine, Nekhvedovich, Kuchuk, Barbolin), domaćinom Rusijom (Smirnov, Kuzmin, Rubtsov, Skachkov, Paykov) te Slovačkom (Keinath, Pistej, Serea, Bardon i Lelkes).

Tamara Boroš predvodit će žensku reprezentaciju u skupini C zajedno s Njemačkom (Wu, Schall, Barthel, Silbereisen, Solja), Rumunjskom (Doedan, Samara, Necula, Ghemes, Stoian) i Srbijom (Feher, Erdelji, Molnar, Recko, Todorovic).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!