arhiva

Razum i osjećaji

Dario Dodić • subota, 04.10.2008.
Razum i osjećaji
Foto: Sandro Donda

Svatko ima svoju strategiju klađenja, postoji li ona prava ili je najbolje kombinirati, kao sa ženama?

Je li grijeh bezazleno provocirati ako je stvarno bezazleno i ako se ne smije shvatiti nikako drukčije nego kao šala? Ako je grijeh ispričavam se ženama, šalio sam se.

Karakter sam pokazao, kladio se nisam svega par sati, to je jače od mene, šteta bi bilo propustiti neki dobar par. E, bolje bi bilo da sam ovaj tjedan apstinirao, nije bio baš najbolji. Mislim, sve vam je jasno kada ni naš dragi M.S. nije baš briljirao, srećom nisam odigrao njegove parove jer sam još bio na detoksikaciji od kladiteljskih otrova.

Koja vam je strategija klađenja draga? Igranje na zicere, statistika, dojave, osjećaj ili možda prepisivanje? Čekate li favorite da izgube ili se kladite na momčad koja je u formi? Moram priznati da sam često sam sebi glup sa svojim teorijama kada je klađenje u pitanju.

Zašto forsirati Bayern ako nisu u formi? Igraju prilično loše, a ja stalno na njih. I nije da su koeficijenti briljantni, ne prate tu njihovu lošu formu. Trljaju ruke bookmakeri, Bayern kiksa, a koeficijenti na njih i dalje slabi. Zašto prokleti OFI napokon i ne izgubi nešto kada su već toliko loši? Koliko dugo ih moramo M.S. i ja čekati da bi ih napokon dočekali?

Zašto češće ne poslušamo Francesca koji stvarno odlično poznaje talijanski nogomet? Toliko pitanja mi se mota po glavi da noću idem spavati s upaljenim televizorom jer mi je inače preglasan mozak i ne da mi spavati.

Možda najveći problem u mom klađenju je nedostatak strategije. Sve na kraju ipak temeljim na osjećaju. Osjećaju hoće li dojava proći, hoće li biti više ili manje golova, hoćemo li Aco i ja napokon pogoditi neki par ako ga obojica odigramo. Ne vežem se uz lige, ne vežem se uz klubove, niti uz sportove i na kraju znam ponešto o svima, o nikomu puno. I kako onda do para? Zadnjih tjedana nikako. Čak ni nepogrješivi Tomo Pacak više nije bez pogreške u NFL-u. Nije on kriv, sutra ga čeka moj novi poziv.

I na kraju preostaje samo molitva. U zadnje vrijeme izgleda ne molim dovoljno ili oni s većim problemima mole glasnije. U svakom slučaju ne znam što ću, "u se i u svoje kljuse" ne prolazi, razum je izgubljena stvar odavno, preostaju osjećaji. Ako ništa imam osjećaj da će večeras biti lud provod u Rijeci. Kad smo već kod Rijeke, gdje ste sad svi vi što se javljate kad promašim čitav HNL? Pogodio 4 od 6, promašio sam Hajduk zajedno s ostatkom Hrvatske, a priznajem, nisam u trenutku pisanja teksta znao za Cibalijine izostanke. Ali, 4 od 6, s nemalim koeficijentima, a čestitke nigdje. Tako je to, svi su glasni kad ne valja...

Ništa, vrijeme je za spremanje za izlazak (prije toga malo uživanja u MNK Nacionalu), dakle došli smo do najslađeg dijela kolumne, moje vizije HNL rezultata u nedjelju, ovoga puta informacije mi je dao crv iz tekile...

Šestorica veličanstvenih

Zadar - Varteks 1
Rijeka - Šibenik 1
Inter - Slaven Belupo 2
Croatia Sesvete - Hajduk 2
Cibalia - Zagreb x2
Dinamo - Osijek 1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

arhivaPick na pojilu

Pročitaj više

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!