Ostali sportovi

Hrvati se oprostili u prvom kolu

Antonija Pavlić • nedjelja, 05.10.2008.
Hrvati se oprostili u prvom kolu

Hrvatski stolnotenisači nisu uspjeli proći grupnu fazu natjecanja i nastaviti s obranom srebra koje su osvojili u Beogradu prošle godine. U posljednjem su dvoboju sa Slovačkom hrvatski reprezentativci upisali novi poraz te se od EP-a oprostili s posljednjim mjestom...

Zoran Primorac, Andrej Gaćina i Ronald Redjep, koji je uskočio umjesto ozlijeđenog Rui Wua, nisu uspjeli u posljednjem susretu svladati Slovačku s Keintahom, Pistejom i Bardonom te su se s dva poraza protiv Rusije i sada Slovačke te pobjedom protiv Bjelorusije oprostili od turnira osvojivši posljednje mjesto.

U prvom je meču boje Hrvatske branio Zoran Primorac koji je susret započeo vrlo dobro - osvojenim prvim setom s 11:6. Drugi je set donio drugu pjesmu i na koncu i drugi epilog - 11:5 za slovačkog stolnotenisača. Treći je set ponovno donio neizvjesnu igru, koja je na koncu s 11:9 otišla na stranu Slovaka. Četvrti set, koji je otišao do 23. poena, pripao je hrvatskom reprezentativcu, no u odlučujućem je setu Slovak ponovno bio bolji i zasluženo odnio pobjedu.

Andrej Gaćina je u drugom meču rezultat poravnao na 1:1 sjajnim nastupom protiv Pisteja. Prva dva seta osvojio je identičnim 11:8 rezultatom, da bi u trećem odigrao katastrofalno i osvojio samo dva boda. U četvrtom setu ponovno smo vidjeli Gaćinu iz prva dva, a rezultat je ovaj puta bio i uvjerljiviji (11:5) te je s 3:1 izborio prvi i na kraju će se pokazati i jedini hrvatski bod u ovom susretu.

Treći hrvatski reket Ronald Redjep protiv Bardona je odigrao dramatičan prvi set u kojem je na "dva poena" set pripao slovačkom stolnotenisaču. Drugi je set Slovak dobio puno lakše, s 11:6, no u trećem se Redjep budi i ponovno prikazuje dobru igru te osvaja set s 11:8. U vrlo dobrom odlučujućem setu Redjep ipak nije bio koncentriran do kraja te je Bardon Slovake doveo u vodstvo od 2:1.

U četvrtom današnjem susretu ove dvije reprezentacije, Keinath, koji je u prvom susretu pobijedio Zorana Primorca, isto je učinio i Andreju Gaćini, zanimljivo i istim rezultatom. Gaćina je pružio veliki otpor, no nije danas bilo sreće i(li) znanja u reprezentaciji Hrvatske koja je u Rusiji tako ostala samo na ženskoj ekipi.

Prvo je mjesto, zanimljivo, osvojila Bjelorusija, koju su hrvatski stolnotenisači rezultatom 3:2 pobijedili u drugom kolu. Drugo je mjesto i prolaz u četvrtfinale izborio i domaćin Rusija, dok su Slovačka na trećem i Hrvatska na četvrtom mjestu ostali kratkih rukava.

Europsko prvenstvo, grupna faza:
Keinath - Primorac 3:2 (6:11, 11:5, 11:9, 11:13, 11:8)
Pistej - Gaćina 1:3 (8:11, 8:11, 11:2, 5:11)
Bardon - Redjep 3:1 (15:13, 11:6 , 8:11 , 11:9)
Keinath - Gaćina 3:2 (11:6, 11:9, 6:11, 10:12, 12:10)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!