Ostali sportovi

Favoriti lako u četvrtfinale

Antonija Pavlić • nedjelja, 05.10.2008.
Favoriti lako u četvrtfinale

U ostalim završnim susretima Championship divizije prolaz su u četvrtfinale izborili i Njemačka, Danska, Austrija, Švedska, Belgija i Rumunjska...

Nastavak natjecanja su u skupini A osigurali Njemačka i Danska, dok su se Mađarska i Francuska od prvenstva oprostile u prvom kolu.

Njemačka je prvo mjesto osigurala sa sve tri pobjede, danas je naime pričuvna postava njemačke reprezentacije bez udarnih igala, Tima Bolla i Dmitryja Ovtcharova, uspjela svladati posljednjeplasiranu Mađarsku s 3:1. Bodove su za Njemačku izborili Steger protiv Zwickla, Baum protiv Zomborija i Suss ponovno protiv Zwickla. Jedini je bod za reprezentaciju Mađarske donio Nagy protiv Sussa.

Ni skupina C nam nije donijela velika iznenađenja. Nakon prvog, izjednačenog dana u drugom, pak, nije bilo nikakvih rezultatskih uzbuđenja, budući da su dvije prvoplasirane ekipe, Austrija i Švedska, ubilježili 3:0 pobjede protiv Poljske i Srbije. Za Švedsku su bodove osvojili Lundquist, Gerrol i Persson, dok su za Austriju uspješno nastupili Presslmayer, Habeson i Gardos.

U skupini su D prvo i drugo mjesto osvojili Belgija i Rumunjska, Grčka je osvojila treće, dok su Portugalci završili kao četvrti. U izravnom dvoboju za prvo mjesto Belgija je zahvaljujući Saiveu, Vostesu i Bratanovu kontra Crisana, Filimona i Ciotia pobijedila rezultatom 3:2 te će tako u četvrtzavršnicu ući s prvog mjesta.

U meču za prestiž između Grčke i Portugala uspješniji su bili grčki stolnotenisači pobijedivši u isto tako neizvjesnom meču s 3:2.

Europsko prvenstvo, grupna faza:
Njemačka - Mađarska 3:1
Danska - Francuska 3:1
Poljska - Švedska 0:3
Austrija - Srbija 3:0
Rumunjska - Belgija 2:3
Grčka - Portugal 3:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!