Ostali sportovi

Mađarice prve favoritkinje

Antonija Pavlić • nedjelja, 05.10.2008.
Mađarice prve favoritkinje

U ženskom dijelu turnira uz Hrvatsku su prolaz su dalje izborile i reprezentacije Mađarske, Španjolske, Nizozemske, Češke, Rumunjske, Italije i Austrije...

U A skupini su braniteljice naslova, Mađarice, suvereno proletjele skupinom bez izgubljenog meča, 3:0 pobjedama su protiv Francuske, Bjelorusije i Španjolske najuvjerljivije izborile drugi krug. Za Mađarice su nastupile Toth, Pota i Lovas te su sve tri upisale maksimalan broj pobjeda.

Drugo je mjesto pripalo španjolskim stolnotenisačicama Dvorak, Zhu i Ramirez. Posljednja su dva mjesta pripala Francuskoj, koja je ubilježila pobjedu i dva poraza, te Bjelorusiji, koja je poražena u sva tri susreta.

Nizozemska i Češka su u međusobnom dvoboju u trećem kolu odlučile o prvom mjestu u skupini B budući da su njihovi protivnici, Rusija i Bugarska, već nakon prvog dana izgubili šanse za prolaz dalje. Domaćin, Rusija, uspjela je protiv Bugarske izboriti počasno treće mjesto, 3:0 su za rusku ekipu izborile Vornova, Kotikhina i Troshneva.

U posljednjoj, D skupini Italija je već nakon prva dva kola izborila prolaz dalje, dok je Austrija prolaz među osam najboljih morala potvrditi danas protiv Belgije. Liu, Li i Petzner su u tome i uspjele, s 3:0 su svladale Junker, Opdencamp i Indeherberg te tako osvojile drugo mjesto. Treće je mjesto pripalo Belgiji, a četvrto Poljskoj.

Europsko prvenstvo, grupna faza:
Mađarska - Španjolska 3:0
Francuska - Bjelorusija 3:2
Rusija - Bugarska 3:0
Nizozemska - Češka 3:0
Italija - Poljska 3:1
Austrija - Belgija 3:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!