Nogomet

"Poljaci se igraju s Eurom 2012."

Zoran Zdelar • ponedjeljak, 06.10.2008.
"Poljaci se igraju s Eurom 2012."
Foto: EPA

Još uvijek nije poznato je li poljska Vlada odlučila vratiti na svoje funkcije smijenjene čelnike Nogometnog saveza...

Krovna europska nogometna federacija na korak je do oduzimanja domaćinstva Europskog prvenstva 2012. godine Poljskoj nakon što su čelnici tamošnje Vlade zbog navodne korupcije odlučili smijeniti čelnike Nogometnog saveza i zatim postavili privremenog administratora. Uefa je iznimno oštro reagirala i zaprijetila oduzimanjem domaćinstva ukoliko se čelnici nogometnog saveza ne vrate na svoje funkcije do danas u 10 sati po GMT vremenskoj zoni.

Ultimatum Uefe je prošao, a zasad se nijedna strana ne izjašnjava o tom slučaju koji je posljednjih tjedana jedna od top tema u europskom nogometu. Ipak, izgledno je da Poljska neće dozvoliti povratak čelnika u Nogometni savez s obzirom da su oni također postavili ultimatum Uefi da nema pregovora dok god im je postavljen rok za promjene.

"Poljaci moraju shvatiti da se igraju s domaćinstvom Europskog prvenstva 2012. godine. Kako možemo vjerovati čelnicima neke države da mogu biti domaćini Eura ukoliko ne obave određene stvari do zadanog roka. U tom slučaju ne postoji mogućnost nastavka suradnje", rekao je glasnogovornik Uefe.

Osim što Poljskoj prijeti vrlo izgledna mogućnost gubitka domaćinstva Eura 2012. s Ukrajinom, moglo bi se dogoditi i da neće moći nastupiti u dvije kvalifikacijske utakmice za plasman na Svjetsko prvenstvo ovog mjeseca. Naime, Fifa se također oštro protivi uplitanju državnih vlasti u funkcioniranje Nogometnih saveza.

Očito ćemo morati pričekati najvjerojatnije još nekoliko sati na najnovije informacije koje bi mogle utjecati na oduzimanje organizacije Poljskoj. Zasad nije poznata rezervna varijanta Uefe, no proteklog se mjeseca u njemačkim medijima pojavila informacija da bi upravo oni trebali zamijeniti Poljake.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!