Nogomet

Najveće engleske sramote: Hrvati deveti

Zoran Zdelar • ponedjeljak, 06.10.2008.
Najveće engleske sramote: Hrvati deveti
Foto: Davor Sajko

Tabloid The Sun smjestio je poraz Engleske u dvoboju s Hrvatskom na deveto mjesto najvećih sramota njihove nogometne reprezentacije u povijesti...

Engleski tabloid The Sun nerijetko zna sastavljati vrlo zanimljive ljestvice svega i svačega, iznimka nije ni sport, a posljednja u nizu je popis deset najvećih sramota koje je engleska nogometna reprezentacija doživjela tijekom svojeg postojanja.

U Hrvatskoj kao jedna od najvećih pobjeda nogometne reprezentacije definitivno kotira ona iz kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2008. godine kada smo na Wembleyju slavili rezultatom 3:2. Na sličnom su tragu i sami Englezi, Sun je tu utakmicu smjestio na deveto mjesto najponižavajućih poraza svoje reprezentacije.

"Hrvatska je vrlo dobra reprezentacija i nije sramota izgubiti u dvoboju s njima. No, vizija Stevea McClarena s kišobranom u ruci na londonskoj kiši ponižavajuća je za navijače. Unatoč tome što je Engleskoj bio potreban samo bod iz tog dvoboja, nismo uspjeli do željenog rezultata i na kraju smo zasluženo pratili Europsko prvenstvo preko televizije", glasi opis devete najveće po redu sramote engleske reprezentacije.

U The Sunu smatraju da su najveću sramotu doživjeli davne 1950. godine kad su s minimalnih 1:0 stradali u dvoboju sa Sjedinjenim Američkim Državama. Engleska je tada na Svjetskom prvenstvu u tom dvoboju odmarala glavne igrače, dok izbornik SAD-a nije ništa očekivao od svojih igrača, pa je reprezentativcima čak dozvolio i da budu budni cijelu noć prije te utakmice ukoliko žele.

Ljestvica deset najponižavajućih poraza Engleske:
1. SAD – Engleska 1:0 (1950.)
2. Sjeverna Irska – Engleska 1:0 (2005.)
3. Norveška – Engleska 2:1 (1981.)
4. Engleska – Škotska 1:5 (1928.)
5. Engleska – Australija 1:3 (2003.)
6. Wales – Engleska 4:1 (1980.)
7. SAD – Engleska 2:0 (1993.)
8. Engleska – Mađarska 3:6 (1953.)
9. Engleska – Hrvatska 2:3 (2007.)
10. Engleska – Škotska 2:3 (1967.)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!