Nogomet

Fifa odustaje od sankcija Poljskoj

Zoran Zdelar • ponedjeljak, 06.10.2008.
Fifa odustaje od sankcija Poljskoj
Foto: EPA

Poljska će najvjerojatnije ipak proći bez oštrih sankcija nakon što se sutra na čelna mjesta Nogometnog saveza vrate smijenjeni dužnosnici...

Predsjednik svjetske krovne nogometne federacije, Sepp Blatter, otkrio je da čelnici poljske Vlade nisu poslali garancije do danas u dogovoreno vrijeme da će na svoje funkcije vratiti smijenjene čelnike Nogometnog saveza, no zato ima naznaka da bi se to trebalo dogoditi sutra.

"Primili smo pisma i dokumente u kojima se tvrdi da je postignut sporazum između Nogometnog saveza i poljske Vlade. Ukoliko se smijenjeni čelnici vrate sutra na svoje funkcije, neće biti nikakvih sankcija po poljsku reprezentaciju. U tom slučaju Poljska će moći odigrati svoje kvalifikacijske utakmice protiv Češke i Slovačke, a mi ćemo nastaviti motriti razvoj situacije", rekao je predsjednik Fife.

Zanimljivo je da se Uefa još uvijek nije službeno oglasila, pa zasad nije poznato hoće li biti kakvih sankcija za Poljsku s njihove strane, no najvjerojatnije će se i oni zadovoljiti najavljenim sutrašnjim povratkom čelnika u Nogometni savez, pa neće biti potrebe za oduzimanjem domaćinstva Europskog prvenstva 2012. godine.

Cijeli slučaj bit će dodatno razmotren i kasnije ovog tjedna na sjednici Izvršnog odbore Fife, koja je zakazana za 23. i 24. listopada ove godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!