Ostali sportovi

Mađarska i Nizozemska za zlato

Antonija Pavlić • ponedjeljak, 06.10.2008.
Mađarska i Nizozemska za zlato

Sutra će se u glavnoj dvorani u Sankt Peterburgu za ekipno zlato u ženskoj konkurenciji boriti Mađarska, braniteljice naslova, i Nizozemska. Obje su selekcije u današnjim susretima svoje protivnice svladale s rezultatom 3:0.

Mađarice su u svom prvom susretu u četvrtfinalu svladale reprezentaciju Austrije ponovno ne izgubivši susret. Mađarskoj je reprezentaciji to bila četvrta 3:0 pobjeda u nizu, a formu su potvrdile i u polufinalu gdje su svladale, pogađate već kojim rezultatom, Hrvatsku. Boje Mađarske su branile Toth, Pota i Lovas, a od austrijskih stolnotenisačica samo je Liu uspjela pružiti kakav-takav otpor protiv Toth izborivši pet setova. Li i Heine su svoje susret izgubile s po 3:1.

Nizozemska je s druge strane s 3:0 svladala Španjolsku (Dvorak, Zhu, Ramirez) da bi u polufinalu s istim rezultatom bile bolje od Rumunjske. No, nisu nizozemske stolnotenisačice imale lako posao, Samara je u drugom susretu pružila jak otpor nizozemskoj Kineskinji, Li, dok je isto u trećem susretu napravila i Stoian protiv Timine. Na žalost za nizozemske stolnotenisače, sreće u petim setovima nije bilo te su Nizozemke s lakih 3:0 izborile finale protiv Mađarske.

U razigravanju za niža mjesta, Austrija i Španjolska su ušle u borbu za peto i šesto pobijedivši Češku i Italiju. Sutra će osim finala za stol izaći i poražene u polufinalu, Hrvatska i Rumunjska koji će se boriti za brončanu medalju.

Europsko prvenstvo, četvrtfinale:
Mađarska – Austrija 3:0
Češka – Hrvatska 0:3
Italija – Rumunjska 2:3
Španjolska – Nizozemska 0:3

Europsko prvenstvo, polufinale:
Mađarska - Hrvatska 3:0
Nizozemska - Rumunjska 3:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!