Nogomet

"Ostvarenje dječačkih snova"

Zoran Zdelar • utorak, 07.10.2008.
"Ostvarenje dječačkih snova"
Foto: Davor Sajko

Mladi Dinamov branič Dejan Lovren nastupom u Londonu ostvarit će jedan od svojih dječačkih snova, a njegov trener Branko Ivanković smatra da imaju pravo biti optimistični....

Dinamov junak u posljednje dvije utakmice, mladi branič Dejan Lovren, vrlo je sretan što će mu se ove godine ostvariti jedan od dječačkih snova – nastup u Londonu. U analizu skupine se zbog neiskustva ipak nije htio upustiti. "Dakako da sam sretan što ćemo igrati ove utakmice, ja sam premlad da bih davao stručne ocjene, ali mogu reći da mi se ostvario dječački san jer ćemo igrati u Londonu protiv Tottenhama. Mi ćemo dati sve od sebe, "poginuti", i zato vjerujem da ćemo svakoga namučiti. Uključujući i Modrića i Ćorluku", rekao je Lovren.

Dinamov strateg napokon je saznao tko su mu idući protivnici u europskim utakmicama, a oni nisu nimalo bezazleni i Modri će imati prilično težak zadatak ukoliko žele i na proljeće nastupati u Europi. No, Dinamu nitko ne može oduzeti pravo na optimizam, pa iz tog razloga i Branko Ivanković gaji nade da mogu iznenaditi.

"Prije svega, želim istaknuti da uz sav respekt prema protivnicima imamo pravo na optimizam i ambicioznost da osvajamo bodove za sljedeću sezonu. Bez obzira što smo premašili ovogodišnje ciljeve, svakom europskom utakmicom povisujemo letvicu. Vjerujem da će nas navijači podržati, da će napuniti stadion i biti dvanaesti igrač. Prva utakmica izuzetno je važna i može odrediti daljnji tijek u našoj skupini. Usudio bih se reći da dva najteža protivnika imamo u gostima. Žao mi je što s Tottenhamom ne igramo na Maksimiru jer bi to bio istinski spektakl", rekao je Ivanković za službene klupske stranice.

Mnogi smatraju da je vrlo dobro što Dinamo u 1. kolu igra protiv kluba koji najslabije kotira u skupini D, a to mišljenje dijeli i sportski direktor Zoran Mamić. "Skupina je atraktivna, vrlo dobra i čini mi se izjednačena, nema lakih protivnika. Tu je veliki Tottenham, a Udinese je pri vrhu Serie A. Prvo kolo protiv NEC-a moramo pokazati da smo pravi i onda će biti, vjerujem, lakše igrati sljedeće utakmice. No, najviše ovisi o nama, formi igrača i pristupu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!