Nogomet

"Spasiti sezonu protiv Dinama"

Maja Giljanović • utorak, 07.10.2008.
"Spasiti sezonu protiv Dinama"
Foto: Davor Sajko

Hrvatski reprezentativac Stipe Pletikosa iz Čateža je, gdje je izvlačenje kuglica u Nyonu pratio u društvu među ostalima i svojih sljedećih protivnika Luke Modrića i Vedrana Ćorluke, prokomentirao ždrijeb Kupa Uefa koja će njegov Spartak dovesti 27. studenog u Maksimir...

Nekadašnji Hajdukovac kaže: "Osobno sam zadovoljan ždrijebom. Svi mi internacionalci rado se vraćamo u Hrvatsku i bit će užitak gostovati u Maksimiru osobito jer se oduvijek ovdje ugodno osjećam. Još od dana u Hajdukovom dresu, a osobito ovih reprezentativnih"".

29-godišnjak je "vatreno krštenje" imao upravo u Maksimiru u svibnju 1999. kada je zamijenivši isključenog tada prvog vratara Hajduka Tončija Gabrića briljirao i Splićanima donio, pogleda li se tijek utakmice i šanse koje je skinuo Dinamovim igračima, nevjerojatan bod.

Upozorio je: "Neće Spartaku zasigurno biti lako jer finiš je prvenstva, stišće nas umor, a serijom smo se slabijih rezultata udaljili od vrha tablice. Liga prvaka je praktički nedostižna, Kup Uefa nam također bježi, a čeka nas još cijeli niz teških utakmica. Protiv Dinama bi se čak moglo reći da spašavamo sezonu".

Spartak je, naime, sedmi i šest kola prije kraja za prvoplasiranim Rubinom zaostaje čak 15 bodova, a treće, pak, četvrto i peto mjesto koja dogodine vode u Kup UEFA trenutno su Dinamovo, Amkarovo i Zenitovo koji deveterostrukom prvaku Rusije (zadnji put 2001.) bježe šest i tri boda odnosno Ivica Križanac i suigrači mu bod.

Prve impresije trenera Michaela Laudrupa su, pak, sljedeće: "Nema tu prevelike mudrosti - skupina je atraktivna i nijedan se klub ovdje neće samo tako prošetati kroz nju. Tu su Englezi, Talijani, ali i Nizozemci te Hrvati koji su svima tradicionalno neugodan protivnik. Sve u svemu, međutim, smatram da imamo realne izglede izboriti plasman dalje".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!