Nogomet

Ronaldo na putu povratka

Borna Rupnik • utorak, 07.10.2008.
Ronaldo na putu povratka
Foto: EPA

Čini se kako će nekadašnji najbolji nogometaš svijeta, tri puta biran za Igrača godine, ipak ponovno zaigrati nogomet. Bez obzira na sve sumnje koje su ga pratile i unatoč činjenici da nema klub, Ronaldo se marljivo oporavljao...

Posljednja u nizu teških ozljeda snašla ga je u veljači u dresu Milana. Predviđalo se kako će 32-godišnji Brazilac s terena izbivati najmanje godinu dana, a pod znakom upitnika našao mu se i nastavak karijere. Ipak, nakon osam mjeseci terapije, pojavilo se i svjetlo na kraju tunela.

Ronaldo je u karijeri igrao za PSV Eindhoven, Barcelonu, Inter, Real Madrid i Milan, a u zadnje vrijeme trenira u Brazilu. "Od ovog tjedna moći će ravnopravno trenirati s igračima Flamenga", najavio je njegov fizioterapeut Bruno Mazziotti. Očekuje se kako će Ronaldo o svojoj klupskoj budućnosti odlučiti tek kada se ustali na treninzima.

Mazziotti je pohvalio silan trud koji je Ronaldo uložio u oporavak: "Razdoblje ozdravljenja skraćeno je zbog njegove predanosti. Osam se mjeseci držao terapije i sada se nalazi u posljednjoj fazi oporavka".

"Medicinski gledano, on je zdrav od 15. kolovoza. A vjerujemo kako će se nogometu vratiti što je prije moguće. Ta prognoza ovisi o mnogo čimbenika, ali mislimo kako bi mogao zaigrati za mjesec dana, možda i malo manje. Optimisti smo", zaključio je Mazziotti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!