Nogomet

Pamtit će se jedino tri boda

Mihaela Bradovski • srijeda, 08.10.2008.
Pamtit će se jedino tri boda
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Posljednji su puta nogometaši Zagreba poraženi napustili prvoligaški travnjak u četvrtom kolu nakon susreta sa Slaven Belupom. Nova tri boda upisana su u Vinkovcima, protiv momčadi koja će rijetko kome "prepusiti" zadovoljstvo slavlja. Četvrto mjesto, tek bod od drugoga i tri uzatopna susreta na domaćem terenu razlog su dobre atmosfere u klubu iz Ulice pjesnika. Uspiju li "bijeli" u susretu sa Zadrom, prvi dio sezone zaključit će iznad očekivanja...

I dok rezultatski protiv Cibalije nisu razočarali, ne može se reći kako su Zagrebaši u Vinkovcima kontroliranom i atraktivnom igrom došli do uspjeha. Susret je odlučila individualna akcija asisteneta Piškora i strijelca Krstanovića te čvrst i koncentriran blok, posebno u posljednjim minutama susreta. Zagrebova je obrana u sastavu Džolan, Mikulić, Kartelo, Ivanković, kasnije i Džidić, tokom susreta imala dosta pogrešaka no ono što bi propustio jedan branič, ispravio bi drugi ili, bez konkurencije najbolji Pjesnik, vratar Josip Škorić.

U puno boljem izdanju nije se predstavila niti vezna linija Zagreba. Igra bez igre moglo bi se nazvati ono što su na vinkovačkom stadionu prezentirali "bijeli" veznjaci. Nedostatak mirnoće i ideje, maksimalno su nadomjestili borbenošću i trudom, i usprkos velikom broju netočnih i nedovoljno razrađenih dodavanja, želja im se ne može osporiti. Iako, gledajući igrače koji su "nosili" taj vezni red, Pjesnici su morali odigrati puno bolje. Posebno se to odnosi na centralni duo Parlov - Brkljača od kojih ništa slabiji nisu bili Marin Oršulić i Igor Jugović iako potonji par ima poprilično manje utakmica u nogama. Krilni su igrači, Mario Čutura i Marko Grgić također više sudjelovali u obrambenim zadacima i tek su nekoliko puta uspijeli ozbijnije zaprijetiti obrani domaćih i rezultatu.

Konkretni su, međutim, u periodu vrlo slabe obostrane igre, bili "bijeli" napadači Davor Piškor i Ivan Krstanović. Na sličan način ovaj je dvojac vodstvo svojoj momčadi donio i u domaćem susretu sa Sesvećanima. Trener Zagreba Luka Pavlović ima razloga za zadovoljstvo. Odlična suradnja spomenutih napadača, a posebno uzlazna realizatorska forma Krstanovića (četiri pogotka u četiri zadnja susreta) jednako vesele i navijače kluba iz Kranjčevićeve. Pogotkom u Vinkovcima novi je Zagrebov junak dostigao Davora Vugrinca na klupskoj listi strijelaca.

U deset ovosezonskih susreta strateg "bijelih" koristio je usluge čak 23 igrača. U posljednjih pet susreta prve minute u prvenstvu upisali su obrambeni igrači Tomislav Labudović i Ivica Džolan te igrači veze Besart Abdurahimi i Ivan Sesar. Od spomenute četvorice tek je desni bočni Džolan ugrabio stanardno mjesto u početnoj postavi "istisnuvši" tako iz nje Zlatka Palčića. Donedani juniori Abdurahimi i Sesar "uskakali" su u konkurenciju tek kada su momčad "pritisle" ozljede i kartoni. U veznom su redu potpuno standardni Ivan Parlov, kapetan Brkljača i Miroslav Pejić dok se "bijeli" napad vrlo često mijenjao iz susreta u susret. Povratkom Vugrinca u sastav konkurencija će se dodatno zaoštriti, Piškor, Krstanović i Josip Jurendić u borbu će za preostalu poziciju u vrhu napada.

U prvenstvenoj pauzi Pavlović će još jednom svoju momčad povesti na mini pripreme u Italiju. U Veroni će "bijeli" boraviti od srijede do subote, a dogovorena su i dva susreta s Chievom (četvrtak druga, subota prva momčad). Na put će i ozlijeđeni Vugrinec i Pejić, a moguće je da će obojica biti spremna za novi prvenstveni susret sa Zadrom. Povratak Mensura Mujdže i dalje je teško prognozirati. Susret 11. kola zbog tri javne opomene morati će preskočiti Oršulić, a kada je riječ o kartonima isto u idućim utakmicama prijeti i Brkljači i Ivankoviću, dok čak 12 igrača Zagreba ima po jedan žuti karton.

A paralelno sa HNL-om traje Liga 18, natjecanje naboljih juniorskih i kadetskih momčadi. Polovičan uspjeh postigli su ovoga vikenda mladi nogometaši Zagreba. Dok su kadeti rezutatom 2:0 poraženi od vršnjaka Croatije iz Sesveta, juniori su protiv Sesvećana upisali minimalnu pobjedu (1:0). Pogodak odluke postigao je Magdić, samim time i igrač susreta. Susret je bio vrlo sličan onome seniorske momčadi u Vinkovcima. Pogled na ljestvicu za obje momčadi "bijelih" nije blistav, kadeti trenutno drže 12., a juniori 14. mjesto.

SuperSport HNL

1Rijeka 715:1+1417
2Hajduk 712:5+717
3Dinamo 819:9+1016
4Varaždin 86:4+212
5Šibenik 86:9-311
6Osijek 88:10-210
7Istra 1961 84:14-108
8Gorica 77:12-55
9Lokomotiva 86:15-95
10Slaven Belupo 77:11-44

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

1Rijeka 715:1+1417
2Hajduk 712:5+717
3Dinamo 819:9+1016
4Varaždin 86:4+212
5Šibenik 86:9-311
6Osijek 88:10-210
7Istra 1961 84:14-108
8Gorica 77:12-55
9Lokomotiva 86:15-95
10Slaven Belupo 77:11-44

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!