Nogomet

Hrvatska pala na ljestvici

Zoran Zdelar • srijeda, 08.10.2008.
Hrvatska pala na ljestvici
Foto: Davor Sajko

Fifa je danas objavila novu ljestvicu poretka reprezentacija, a Hrvatska je pala za jedno mjesto te je sada šesta nogometna sila svijeta...

Kao što je bilo najavljeno, Fifa je danas objavila novu ljestvicu poretka reprezentacija, a promjena ima znatno više negoli proteklog mjeseca s obzirom da su tijekom rujna igrani kvalifikacijski dvoboji za plasman na Svjetsko prvenstvo i u Europi. Ukupno 125 utakmica je odigrano od izrade proteklog poretka.

Ovog puta ima stoga dosta promjena i među deset najboljih. Hrvatska je s učinkom od jedne pobjede i jednog poraza izgubila ukupno 43 boda što je ovog puta dovoljno tek za šesto mjesto, jedno niže nego proteklog mjeseca. U samom vrhu najveći napredak ostavio je Brazil koji je s novih 28 bodova prestigao Hrvatsku i Nizozemsku te sada zauzima četvrtu poziciju. Među prva tri promjene nema, pa se tako na čelu i dalje nalazi Španjolska.

Među najboljih deset probila se i Rusija skokom od tri mjesta, trenutno su na devetoj poziciji, a napredovala je i Engleska za jedno mjesto – sad su 14. reprezentacija svijeta. Idući hrvatski protivnik u kvalifikacijama, Ukrajina, ubilježila je također vrlo dobar napredak od sedam pozicija i sada se nalaze na 19. mjestu.

Dobitnik mjeseca je zasigurno reprezentacija Novog Zelanda koja je napredovala za čak 57 mjesta i sad su na 54. poziciji, dok je najveći gubitnik Ekvatorska Gvineja nakon što su padom od 34 mjesta završili na 121. poziciji.

Fifin poredak reprezentacija:
1. Španjolska 1643
2. Italija 1365
3. Njemačka 1336
4. Brazil 1280
5. Nizozemska 1258
6. Hrvatska 1223
7. Argentina 1200
8. Češka 1111
9. Rusija 1076
10. Portugal 1075
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!