Nogomet

Australci potopili Bunyodkor

Borna Rupnik • srijeda, 08.10.2008.
Australci potopili Bunyodkor
Foto: Sandro Donda

U prvim polufinalnim susretima azijske Lige prvaka momčad australskog Adelaide Uniteda ostvarila je veliku prednost nad predstavnikom Uzbekistana, dok je drugo, japansko polufinale, završilo neriješenim ishodom...

Adelaide United je na svom terenu, pred punim tribinama, ugostio jedan od trenutno najrazvikanijih azijskih klubova, uzbekistanski Bunyodkor. U redovima gostiju nastupio je i Brazilac Rivaldo, ali kao niti njegov sunarodnjak Zico na klupi, nije uspio spriječiti rezultatski potop.

Australci su do pobjede 3:0 došli u furioznom drugom dijelu susreta. Vrata gostiju otključao je Diego u 57. minuti, a Fabian Barbiero povisio je 19 minuta kasnije. Konačni rezultat postavio je Cristiano iz jedanaesterca, samo minutu prije kraja. Dobitnu taktiku objasnio je domaći trener, Aurelio Vidmar: "Na poluvremenu sam svojim igračima rekao da samo ubacuju što više lopti u šesnaesterac i golovi će onda doći sami od sebe".

Bunyodkor će tako imati težak zadatak u uzvratu, ali Vidmar poziva na oprez: "Isto kao što smo mi danas njima zabili tri komada, oni su nam i više nego sposobni vratiti istom mjerom na svom stadionu. Ne smijemo se zanositi, sve je još otvoreno".

Japanski ogled ponudio je neizvjesniji nogomet, u kojem su Urawa Redsi izvukli povoljnih 1:1 u Osaki protiv Gambe. Gosti su veći dio utakmice i vodili, u 22. minuti Takahito Soma osvojio je prostor na lijevoj strani i ubacio u sredinu, a na odbijenu loptu natrčao je Hosogai i poslao je u mrežu.

Domaćini su pritisak u drugom dijelu pretvorili u izjednačujući pogodak devet minuta prije kraja. Asistent za pogodak Urawe, Soma, srušio je Banda u kaznenom prostoru, a Endo nije pogriješio. Ipak, Urawa u uzvrat ulazi s ulogom favorita.

Azijska Liga prvaka, polufinale, prve utakmice:
Adelaide United (AUS) - Bunyodkor (UZB) 3:0
Gamba Osaka (JAP) - Urawa Reds (JAP) 1:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!