Nogomet

Engleska slavila u Walesu

Borna Rupnik • nedjelja, 12.10.2008.
Engleska slavila u Walesu
Foto: Sandro Donda

Prvim utakmicama doigravanja nastavljene su kvalifikacije za Europsko prvenstvo reprezentacija ispod 21 godine. U otočkom derbiju slavili su Englezi, a prednost su na gostujućem terenu izborili i mladi Srbi...

U petak i subotu igralo se sedam prvih susreta dodatnih kvalifikacija, čiji će se pobjednici sljedeće godine pridružiti domaćinima Švedskoj. Englezima je veliko slavlje donio napadač Aston Ville Gabriel Agbonlahor u 61. minuti. Rezultat prvog dijela glasio je 2:2. Velšani su poveli preko Simona Churcha nakon 13 minuta igre, ali izjednačujući pogodak stigao je samo šest minuta kasnije. Strijelac je bio David Wheater.

Tada inicijativu preuzimaju Englezi, te preokreću rezultat. U vodstvo ih dovodi krilo Middlesbrougha Adam Johnson. No ovaj put brzo uzvraćaju domaći igrači - minuti prije kraja rezultat poravnava ponovno Simon Church. Engleska pobjeda na kraju je mogla biti i veća, ali je velški vratar Owain Fon Williams obranio udarce Jamesa Milnera i asistenta za pobjednički pogodak Marka Noblea.

Srbi su prednost donijeli iz Danske. Sjevernjaci su bolje otvorili utakmicu, ali nisu znali realizirati svoje prilike. S druge strane, Srbi su dominirali nastavkom, a pobjednički pogodak djelo je napadača francuskog Nantesa Filipa Đorđevića, koji je nakon pogreške danske obrane lakoćom svladao Kaspera Schmeichela.

Francuska je iz Njemačke donijela pozitivan rezultat. Oba pogotka - po jedan na svakoj strani - pala su prvom dijelu. Za domaćine je u 14. minuti pogodio Ashkan Dejagah, čiji je udarac iz daljine uz malo sreće završio u mreži. Francuzi su izjednačili već u 23. minuti preko Younesa Kaboula. Pogotku je kumovao njemački vratar Manuel Neuer, koji je pogrešno procijenio putanju lopte iz kornera.

Švicarska je nakon Nizozemske pobijedila još jednog velikana, Španjolsku. U Aarauu je bilo 2:1 za Švicarce. Turska u Bjelorusiju nosi prednost od 1:0, a Austrija u Finsku nezgodnijih 2:1. Izrael je u Italiji uspio izvući 0:0. Uzvrati se igraju u utorak i srijedu.

Europsko prvenstvo U-21, dodatne kvalifikacije, prve utakmice:
Austrija - Finska 2:1
Turska - Bjelorusija 1:0
Njemačka - Francuska 1:1
Wales - Engleska 2:3
Italija - Izrael 0:0
Danska - Srbija 0:1
Švicarska - Španjolska 2:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!