Nogomet

Kuranyi nestao iz reprezentacije

Borna Rupnik • nedjelja, 12.10.2008.
Kuranyi nestao iz reprezentacije
Foto: EPA

Napadač njemačke nogometne reprezentacije Kevin Kuranyi u subotu je jednostavno - nestao. Za vrijeme utakmice u kojoj je Njemačka dočekala Rusiju, igrač Schalkea napustio je tribine stadiona u Dortmundu i nije se pojavio u autobusu kojim se njemačka momčad vraćala u bazu...

Član Schalkea brazilskih korijena, Kevin Kuranyi, utakmicu protiv Rusije promatrao je s tribina stadiona Westfalen. Tamo ga je poslao izbornik Joachim Löw, koji je imao viziju igre s nekim drugim napadačima na terenu i na klupi.

Kuranyi je u poluvremenu susreta zatražio dopuštenje da se ode presvući i susresti s društvom. Dvojica njegovih prijatelja u međuvremenu su iznijeli njegove stvari iz hotela Hilton u Düsseldorfu, u kojem je reprezentacija bila smještena. Službenici Njemačkog nogometnog saveza poslije utakmice uzaludno su pretraživali stadion u potrazi za nestalim nogometašem, a Oliver Bierhoff nije ga uspio dobiti na mobitel.

Izbornik ga je po kratkom postupku suspendirao. "Ne mogu prihvatiti takvu reakciju. Neću ga više zvati u reprezentaciju", izjavio je Löw. Kuranyi je za Elf ubilježio 52 nastupa i lako je moguće da će na toj brojci i ostati. Njemačka je Rusiju pobijedila 2:1, a u srijedu ugošćuje reprezentaciju Walesa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!