Nogomet

"Želimo ponovno 7:0"

Zoran Zdelar • utorak, 14.10.2008.
"Želimo ponovno 7:0"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Napadač Ivan Klasnić nada se da će Hrvatska i ovog puta stići do iznimno uvjerljive pobjeda kao u prošlom maksimirskom susretu s Andorom. Podsjetimo, tada je Hrvatska slavila rezultatom 7:0...

U dvoboju s Andorom put do mreže sa suigračima Ivicom Olićem, Mladenom Petrićem tražit će i napadač Ivan Klasnić, koji je ovog puta najavljen za mjesto u prvih 11. Napadač Nantesa nada se da će Hrvatska još jednom upisati iznimno uvjerljivih 7:0 kao u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2008.

"Neće biti lako ponovno zabiti Andori sedam golova, ali u svakom slučaju to ćemo pokušati. Najteže je do prvog, treba probiti led, a kad se to učini onda će nas krenuti i tada nas se teško može zaustaviti", rekao je Klasnić.

Klasnić trenutno ne uživa sjajan status u reprezentaciji, u dosadašnjim ogledima s Andorom je zabio jedan pogodak, a on će dati sve od sebe kako bi se ta brojka u srijedu navečer povećala. "Sigurno će biti golova ako dobijem šansu. Moramo se potruditi te igrati ofenzivno i onda će golova sigurno biti. Moj jedini cilj je igrati ponovno u reprezentaciji. Volio bih krenuti od prve minute, a nije mi ipak toliko bitno hoću li zabiti gol", kazao je skromno Ivan.

S obzirom da je Klasnić izašao pred novinare prije samog izbornika Slavena Bilića, bio je prilično suzdržan u komentiranju prve postave Hrvatske protiv Andore, a kasnije je potvrđeno da će se naći na terenu od prve minute. "Ako će Hrvatska igrati s tri napadača napravit ćemo prostor i neće dolaziti do gužve. Najvažnije je da zatresemo mrežu, a način nije bitan."

U ponedjeljak je Klasnića dočekala neugodna vijesti iz Francuske, gdje ga je utjecajni sportski dnevnik France Football proglasio jednim od najvećih promašaja francuskih prvoligaša tijekom proteklog ljeta. Smješten je na visoko četvrto mjesto kao najneisplativijih pojačanja. Još uvijek nije stigao do svog prvog pogotka u Le Championnatu.

Uskoro bi se trebalo i to promijeniti, Klasnić se počeo se sviše privikavati na promjenu svog životnog okruženja. "Teško je bilo prilagoditi se, a situaciju je otežalo i to što smo loše krenuli. Radi se o mladoj momčadi bez iskustva i ja bih trebao u toj situaciji biti jedan od ključnih igrača, želim pomoći. Francuski jezik je težak, ali nadam se da ću ga do kraja godine svladati dovoljno kako bih mogao komunicirati", najavio je Ivan.

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!