Nogomet

Nijemci u posljednoj minuti

Borna Rupnik • četvrtak, 16.10.2008.
Nijemci u posljednoj minuti
Foto: Sandro Donda

Nakon četiri uzvratna susreta u utorak, koji su ponudili obilje drame, u srijedu se upotpunio popis sudionika Europskog prvenstva za reprezentacije do 21 godine, koje će se sljedeće godine odigrati u Švedskoj...

Osim domaćina, na turniru će sudjelovati Bjelorusija, Engleska, Španjolska, Finska, Srbija, Njemačka i Italija. Mladi Talijani su u Izraelu ispravili propušteno na domaćem terenu, i nakon 0:0 u prvoj utakmici svladali Izraelce s uvjerljivih 3:1. Prolaz im je s dva pogotka u prvih 25 minuta osigurao Interov Mario Balotelli, izjednačio je Tamuz, a konačni rezultat postavio Abate.

Srbi su drugi put u pet dana Dance pobijedili s 1:0. U Beogradu im je posao olakšao danski vratar Kasper Schmeichel, koji je u 42. minuti zaradio isključenje. Srbija je mjesto u Švedskoj osigurala u 74. minuti, kada je Milinković pobjegao danskoj obrani i mirno poslao loptu u mrežu.

Najdramatičniju utakmicu u Metzu su odigrali vječiti rivali Francuzi i Nijemci. Francuzi su Njemačku napustili s obećavajućih 1:1 i očekivali su dobar rezultat na vlastitom terenu koji će ih odvesti na Europsko prvenstvo. Tako su i počeli, te stavili njemačkog vratara Neuera na dosta muka.

Nijemci su se u drugom dijelu malo otvorili, a Dejagah je u 58. minuti zamalo svladao Llorisa. No Francuzi su i dalje bili uporni, ali Neuer je redovito bio koncentriran. I kada se već činilo da će mladi Elf Francusku napustiti pognute glave, Castro je nabacio, a Benedikt Höwedes glavom postigao gol vrijedan puta u Švedsku.

Dodatne kvalifikacije Europsko prvenstvo U21, uzvratne utakmice:
Izrael - Italija 1:3
Srbija - Danska 1:0
Francuska - Njemačka 0:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!