Nogomet

Maradona želi Argentinu

Borna Rupnik • subota, 18.10.2008.
Maradona želi Argentinu
Foto: EPA

Nakon ostavke Alfija Basilea, Argentinci kreću u potragu za novim izbornikom. Među nekoliko uglednih nogometnih imena istaknuo se i najveći argentinski nogometaš u povijesti...

Jedan od kandidata da izborničku klupu Argentine je i Diego Armando Maradona. On je sam najavio svoju kandidaturu, a računa na podršku široke javnosti, koja nikada nije zaboravila čaroliju koju je pokazivao na terenu.

"Bio bih oduševljen kad bi me izabrali za trenera nacionalne vrste. Pa tko ne bi? Ta bi pozicija zavela svakoga, a meni predstavlja sedmo nebo", kaže Maradona. Ipak, svjestan je da ima ozbiljne protivnike: "Moramo poštovati i druge. Svi oni imaju svoje zasluge i spremni su voditi Argentinu".

Argentinski nogometni savez razmatra i druga imena, među kojima bi Maradona - s obzirom na svoju burnu privatnu povijest - ipak trebao imati ulogu autsajdera. Za favorite slove Sergio Batista, koji je argentinsku olimpijsku reprezentaciju u Pekingu odveo do zlata, te Miguel Angel Russo, trener San Lorenza, vodeće momčadi argentinskog prvenstva.

Ostali kandidati su donedavni reprezentativac Diego Simeone te Carlos Bianchi, a Maradona se nije mogao ne složiti da ostali uglavnom imaju znatno više trenerskog iskustva. Mali Zeleni je, naime, u dva kratka navrata vodio samo Deportivo Mandiyu i Racing Club.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!