Nogomet

Cepero ušao u povijest MLS-a

Maja Giljanović • nedjelja, 19.10.2008.
Cepero ušao u povijest MLS-a
Foto: Sandro Donda

Vratar New York Red Bullsa Danny Cepero svojim je potezom u 83. minuti ušao u povijest Major League Soccera i to u svom debiju u MLS-u...

Cepera je trener Juan Pablo Osorio postavio među vratnice samo nakon što je prvi golman Njujorčana John Conway zajedno sa suigračem Jeffom Parkom pao na doping-kontroli - njih su dvojica, kažu, nenamjerno uzimali steroide poput androstratijendiona i boldenona čime su zaslužili 10 utakmica suspenzije.

23-godišnjak kojeg su stoga povukli s posudbe u drugoligašu Harrisburg City Islandersima čvrsto je prigrabio svoju prigodu - New York je poveo golom nekadašnjeg napadača Aston Ville, 32-godišnjeg im kapetana, Kolumbijca Juana Pabla Angela prije nego su gosti iz Columbusa izjednačili (Lenhart) nakon čega je u 83. minuti Cepero iz svoje polovice izveo slobodan udarac točnije šutnuo loptu u šesnaesterac.

Ona je, međutim, visoko odskočila i prevarila Crewovu momčad i preko glave vratara Andyja Grünebaum ušla u mrežu - prvi je ovo gol, a da nije iz jedanaesterca, jednog golmana otkako je 1993. ustanovljen MLS.

Pobjeda Red Bullsa ostavila ih je u igri za prolaz u play-off - Njujorčanima su trebala dvije pobjede u posljednje dvije utakmice regularnog dijela sezone. Columbus su svladali, ajoš im u četvrtak predstoji gostovanje u Chicagu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!